17.10.2024.

15:15

Foto: AP/Photo

Sport

Posao braću zavadio! Parkerovi ne pričaju od epizode u Asvelu

Nekadašnja NBA zvezda je većinski vlasnik ekipe iz Vilerbana i predsednik košarkaških operacija, pa je direktno njegovom odlukom Ti Džej ostao bez posla prošle godine.

Prekid saradnje je nešto potpuno normalno, pogotovo u profesionalnom sportu, ali je mlađi od braće Parker ogorčen načinom na koji je ispraćen iz francuskog kluba. On otkriva da je prve naznake dobio iz teksta objavljenog u "Lekipu", umesto od Tonija.

Informer

Ti Džej Parker

- Razočaran sam načinom. Svestan sam da ste kao trener uvek u "vrućoj stolici". To nije problem, problem je što nisam informisan dešavanjima. To sam teško podneo. Pripremao sam se za utakmicu sa Fenerbahčeom i glasinu sam pročitao u novinama. Toni je negirao i uveravao me da ćemo nastaviti ovako, ali sam onda sutradan u pet sati popodne dobio konačnu odluku. Kako možete tako nešto da uradite nekome ko je žrtvovao sve kako bi pomogao klubu - zapitao se Ti Džej.

Nakon ružnog rastanka u Asvelu, francuski trener se pridružio stručnom štabu Gordona Herberta u Bajernu iz Minhena.

Informer

Gordon Herbert

Uspeo je donekle da povrati karijeru na dobar put, ali je epizoda u Vilerbanu narušila njegov odnos sa rođenim bratom.

- Ne viđamo se više toliko, ali takve stvari se dešavaju. To je život. Kalendari nam ne olakšavaju. On je i dalje predsednik Asvela, uvek putuje, a ja sam stalno zauzet poslovima oko Bajerna. Čujemo se "tu i tamo", ali mnogo manje nego ranije. Prihvatio sam njegovu odluku i razumem je - objasnio je Ti Džej.