17.10.2024.

15:23

Foto: profimedia

Sport

Bomba iz KSS! Svetislav Pešić ostaje na klupi "orlova"?

Naime, novoizabrani predsednik Košarkaškog saveza Srbije Nebojša Čović, sastao se sa Pešićem i načelno dogovorio saradnju do završetka Evropskog prvenstva naredne godine, saznaje "Meridian sport".

Njegov prvi i osnovni zadatak otkako je stupio na glavnu funkciju bio je da dovede novog selektora na klupu "orlova", ili da se dogovori sa Pešićem o produžetku saradnje.

Čović je imao i dve alternative u vidu, ukoliko dogovor sa popularnim Karijem ne bi bio postignut. Ipak, odlučio je da se osloni na iskusnog selektora, koji je Srbiji doneo bronzanu medalju na Olimpijskim igrama, verujući da je nastavak saradnje sa njim najpouzdanija opcija.

Podsećamo, Pešić je početkom meseca obavestio javnost da se definitivno povlači sa mesta selektora "orlova", a kao jedan od glavnih razloga je naveo svoje godine.

Informer

Svetislav Pešić

Prvi čovek srpske košarke je nedavno istakao da je jedan od razloga i to što popularni Kari više ne želi da živi u Beogradu i bude odvojen od porodice iz Pirota i Nemačke, te je zbog toga KSS bio spreman na kompromis i u potrazi je za idealnim rešenjem.

- Mi nismo sporni. Ja sam to javno i rekao, Pešić je zaslužio produžetak ugovora. Pitanje je zašto to ranije nije urađeno, dva-tri meseca pred Olimpijadu. To nije pitanje za mene i ovaj tim koji je sada došao u KSS. Otvorena su mu vrata i nemamo nijedan problem ili zadršku u pogledu produžetka saradnje. Igrači su takođe izrazili svoje mišljenje - poručio je Čović nedavno.

Na kraju, postignut je načelni dogovor sa Pešićem da ostane na čelu reprezentacije do završetka Evropskog prvenstva 2025. godine.

Sasvim sigurno je, da će naredni period pružiti dovoljno vremena rukovodstvu da pronađe adekvatnog naslednika, koji će preuzeti selektorsku poziciju od legendarnog Karija nakon njegovog definitivnog odlaska.