17.10.2024.

18:55

Foto: tanjug/ap

Sport

Jokić proglašen za najboljeg igrača sveta! Oglasili se Nikolini dežurni mrzitelji!

Nikola Jokić je najbolji košarkaš na svetu! Ono što je većina znala, konačno je priznala i televizija "ESPN", koja je zbog popularnosti drugih i marketinški isplativijih igrača, često nepravedno postupala prema srpskom reprezentativcu. 

Ovoga puta, Amerikanci nisu imali kud, pa su popularnog Džokera proglasili za najboljeg i stavili ga na prvo mesto Top 10 liste, ispred Luke Dončića, Janisa Adetokunba, Šeja Gildžis-Aleksandera, Džejsona Tejtuma, Stefena Karija, Lebrona Džejmsa, Džoela Embida, Kevina Durenta i Entonija Edvardsa.

"Nakon što je osvojio tri MVP trofeja u poslednje četiri sezone, Jokić ima šansu da postane legenda kao tek šesti igrač sa četiri ili više MVP nagrade. Uzimajući u obzir da su to uspeli samo Karim Abdul-Džabar, Majkl Džordan, Bil Rasel, Vilt Čemberlejn i Lebron Džejms, lako je videti zašto je Jokić trenutno najbolji na svetu.", objašnjavaju iz "ESPN"-a.

Takođe, još jedan stvar ide u prilog konstataciji da je Jokić najbolji košarkaš u NBA ligi:

"Nedavna anketa generalnih menadžera ga je stavila kao najboljeg dodavača i najpametnijeg igrača u NBA ligi, a od Jokića će se ove sezone možda očekviati i još više sa saigračima koje sada ima, ali to mu možda ni ne bude problem.", piše u obrazloženju "ESPN"-a.

Informer

 

Zanimljivo, pred početak sezone 2023/24, spomenuta televizija je za najboljeg proglasila Janisa Adetokunba, dok je Nikola Jokić završio na drugom mestu.