17.10.2024.

23:13

Foto: Starsportphoto

Sport

Partizan u plej-in zoni! Ovako izgleda tabela Evrolige posle trijumfa crno-belih!

Partizan je u Beogradu večeras u dvorani "Pionir" savladao nominalnog domaćina Makabi sa 91:79 i tako upisao drugi uzastopni trijumf u Evroligi. Partizan je sezonu počeo sa dva poraza, od Baskonije i Real Madrida, a onda je pred svojim navijačima savladao minhenski Bajern, a večeras i "ponos Izraela", Makabi iz Tel Aviva.

Bila je to odlična predstava izabranika Željka Obradovića, koji su na krilima odličnog Sterlinga Brauna slomili otpor Izraelaca, uprkos suđenju koje je bilo na strani rivala.

Situacija na tabeli sada je značajno bolja za ekipu iz Humske. Nakon trijumfa protiv Makabija, Partizan zauzima devetu poziciju i nalazi se u zoni plej-ina, odnosno, među ekipama je koje bi u ovom trenutku igrale doigravanje.

Naravno, do tog momenta ostalo je da se odigra još mnogo utakmica, ali svakako nakon poslednje dve pobede, samopouzdanje kod košarkaša Partizana značajno je poraslo.

Informer

Na čelu tabele i dalje je Crvena zvezda, koja je potpuni hit Evrolige i ima tri pobede iz isto toliko mečeva. Beograđani će u petak veče pred svojim navijačima dočekati Barselonu i imaju priliku da četvrtom pobedom ostanu usamljeni na tabeli elitnog takmičenja.

Pre Partizana, pobedu je ostvario Fenerbahče u Berlinu protiv Albe, a Žalgiris je šokirao Armani u Milanu. Real Madrid je savladao prvaka Evrope Panatinaikos, a Bajern je bio bolji od Pariza.

Identičan skor kao Partian imaju aktuelni šampion Evrope Panatinaikos, kao i Real Madrid, Bajern i Partizanov večerašnji rival Makabi.