18.10.2024.

07:50

Foto: tanjug/ap

Sport

Ovo može samo Jokić! Mrzelo ga da šutira, a opet dominirao u pobedi Denvera! (VIDEO)

Ono što je posebno zanimljivo u ovom meču jeste doprinos Nikole Jokića, koji je pokazao da se u košarci ne ceni samo postizanje poena.

Iako je srpski centar postigao skromna četiri poena, njegov uticaj na igru bio je nemerljiv. Tokom 28 minuta na terenu, Jokić je upisao sedam skokova, sedam asistencija, tri ukradene lopte i jednu blokadu.

Ono što dodatno fascinira jeste činjenica da je prvo poluvreme završio bez poena, ali sa šest skokova, pet asistencija i dve ukradene lopte, što mu je donelo indeks korisnosti od +17.

Najefikasniji igrač utakmice bio je mladi Džulijan Stroter, koji je zahvaljujući podršci iskusnijih saigrača, pre svega Jokića, postigao čak 33 poena uz impresivan šut - 8/13 iz igre i 5/8 za tri poena. Pored njega, istakli su se i Džamal Marej sa 25 poena, Majkl Porter Džunior sa 16, kao i Dario Šarić sa 13 poena.

Na drugoj strani, Minesotu je predvodio Luka Garza sa 29 poena, dok je bivši igrač Partizana, Pi-Džej Doužer, upisao tri poena. Denver je ovom pobedom pokazao da je spreman za nove izazove, a Jokićev uticaj na igru i podrška mlađim saigračima sigurno će biti ključni u predstojećoj sezoni.