20.10.2024.

12:33

Foto: Starsportphoto

Sport

Čović se oglasio i otkrio detalje ugovora sa Pešićem

Letos je Pešić vodio košarkašku reprezentaciju do bronzane medalje na Olimpijskim igrama, a potom je poručio da KSS traži novog selektora.

Ipak, na kraju, na oduševljene navijača, dogovorio se sa čelnicima KSS i pridužio ugovor do 2025. godine.

-  Ugovor smo potpisali do 30. 09. 2025. godine sa mogućnošću da nastavimo dalje i da idemo u nove izazove, 2026. godina je godina kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Zahvaljujem se Pešiću na poverenju, da uđemo zajedno u ovaj projekat - kazao je Čović, prvi čovek KSS, prilikom promocije Pešića.

Informer

Pešić je imao druge obaveze, pa su razgovori sa KSS malo potrajali.

- Razgovori sa gospodinom Pešićem su trajali određeno vreme, jer je gospodin Pešić imao druge obaveze koje je dogovarao. Meni je veliko zadovoljstvo da smo uspeli da se dogovorimo da se nastavi saradnja, po sistemu stari-novi trener. Nemam šta da vam objašnjavam, šta je već urađeno, ono što je za nas bilo važno jeste da obezbedimo kontinuitet. Mislim da je to bila želja i nacije i igrače, što će olakšati dalje korake, što se tiče otkazivanja ili neotkazivanja. Sada je na nama da radimo zajednički, očekujemo podršku klubova na svemu do Evropskog prvenstva. Svi računaju da je završeno, ali mi imamo kvalifikacije. Razumemo mi i klubove i njihove problem  - poručio je Čović.