20.10.2024.

13:21

Foto: Starsportphoto

Sport

Pešić začepio usta kritičarima u svom stilu

Selektor je tokom promocije otkrio da nema nijednog pomoćnog trenera. Biraće novi stručni štab je su svi njegovi bivši pomoćnici trenutno zauzeti.

Potom se Pešić osvrnuo na kritičare i žestoko odbusio svima koji su govorili da je zalutao, te da mu je potreban trener da mu kaže kada da uzme tajm-aut.

- Znam da je ovde bilo stručnjaka, koji brinu tuđu brigu, sad su se smirili malo. Govorili su mi da moram da imam trenera, koji mora da mu kaže kada će da uzima tajma-ut, jer sam ja u godinama, da sam zalutao, zaboravio. Kao što to dan-danas biva. Voleo bih možda da imam nekog drugog u stafu, ali oni su zauzeti, gospodo. Oni su preko leta slobodni, ako ih klub pusti. Oni moraju da dobiju dozvolu kluba da radi sa reprezentacijom. To je problem koji se mora rešavati - poručio je selektor Pešić tokom konferencije za mede.

Informer

U budućnosti se mora raditi na profesionalizaciji trenera, smatra selektor Srbije.

- Bilo bi dobro da malo profesionalizujemo više trenera kada je u pitanju Savez, ne znači da će košarka odmah biti bolja, da će selekcija biti bolja, ali se znači da se daje status struke i na kraju struka ipak je važna. To je pitanje za predsednika, što se mene tiče, stojim na raspolaganju za svaku pomoć, stav, pitanje... Dali ste mi zadatke, ja se moram baviti da nađem dobre pomoćnike. U ovom trenutku nemamo ko će da bude pomoćnik, ko će da radi skauting, odbranu, imamo u glavi, nije to tajna, videćemo, dogovorićemo se, naći ćemo. Zavisi da li i predsednik ima materijalnu potporu da to plati - jasan je bio Pešić.