20.10.2024.

15:00

Foto: ATA Images

Sport

Velike promene u srpskoj košarci, Čović potvrdio!

Radi se o ukidanju tzv. košarkaškog državljanstva, što je Čović i najavio kada je zamenio Predraga Danilovića na mestu prvog čoveka KSS.

Na konferenciji za medije na kojoj je promovisan  selektor Svetislav Pešić, Čović je potvrdio da će te najave biti sprovedene u delo.

- Od sutra će svaki igrač koji ima srpsko državljanstvo biti domaći igrači. Pročitaćete odluke, ima 18 tačaka dnevnog reda - rekao je Čović u obraćanju novinarima.

Prvi čovek KSS je prilikom promocije pre nekoliko nedelja najavio promene.

- Ukinićemo košarkaško državaljanstvo. Svako ko je državljanin Srbije ima prava kao drugi državljanin. I dečaci i devojčice koji imaju državljanstvo Srbije iz drugih zemalja ne treba da se tretiraju kao stranci, gledaćemo sve da tretiramo po FIBA pravilima - izjavio je Čović nedavno.

Informer

Svetislav Pešić je produžio saradnju do 2025. godine.

Ugovor smo potpisali do 30. 09. 2025. godine sa mogućnošću da nastavimo dalje i da idemo u nove izazove, 2026. godina je godina kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Zahvaljujem se Pešiću na poverenju, da uđemo zajedno u ovaj projekat - kazao je Čović, prvi čovek KSS, prilikom promocije Pešića.