21.10.2024.

20:24

Foto: profimedia

Sport

Kakav povratak srpskog centra! Milutinov dvocifren u trijumfu Olimpijakosa! (VIDEO)

Milutinov je bio drugi najefikasniji igrač tima, postigao je 12 poena, uz pet skokova i dve asistencije, što je impresivno s obzirom na proteklu pauzu zbog povrede. Povratak srpskog košarkaša je veliki plus za ekipu Jorgosa Barcokasa, jer su konačno svi igrači na okupu. Prethodno su crveno-beli igrali i bez Mustafe Fala i Filipa Petruševa, ali su sada posle dužeg vremena svi na raspolaganju, iako je bivši košarkaš Crvene zvezde propustio večerašnji meč.

Tim iz Pireja je odlično kontrolisao meč, već u uvodnim minutima su došli do izvesne prednosti, koju su najpre održali do poluvremena, a potom i do finiša meča. Iako je Karditsas u više navrata pokušao da zapreti i serijom poena istopi rezultatsku razliku, Pirejci bi se odmah povratili i značajno odlepili.

Najefikasniji igrač na terenu bio je Saša Vezenkov sa 20 poena, dok su Jorgos Larencakis i Alek Piters dodali po 11 poena. S druge strane, Karditsas se oslanjao na učinak Meta Luisa - 17 poena, i Nejt Votsona koji je upisao jedan poen manje, ali svakako nisu mogli da pruže ozbiljniji otpor ekipi iz Pireja.

Olimpijakos već u petak, 25. oktobra, gostuje Bajernu u okviru Evrolige, nakon čega sledi i gradski derbi sa Panatinaikosom.