21.10.2024.

21:37

Foto: aba-liga.com

Sport

Zvezda preživela haos u "Morači"! Budućnost srušena posle drame (FOTO/VIDEO)

Košarkaši Crvene zvezde uspeli su da prežive gostovanje u "Morači"! Posle žestoke borbe, nekoliko rezultatskih preokreta, tri prekida i dramatične završnice, izabranici Janisa Sferopulosa ostvarili su jako važnu pobedu, pa su sada u regionalnom takmičenju na učinku od tri trijumfa i dva poraza!

Nije tajna da je za Beograđane gostovanje protiv Budućnosti tradicionalno teško. To govori i podatak da je pre ovog duela, tim sa Malog Kalemegdana gostovao 28 puta u Podgorici, a slavio je na samo sedam utakmica.

Krenulo je od starta jako, nijednog momenta nije bilo nekog većeg "odlepljivanja", a ekipe su se s vremena na vreme smenjivale u vođstvu. Domaćina je predvodio Flečer Megi, dok je u taboru Zvezde najistaknutiji bio Kodi Miler Mekintajer, a na veliki odmor je crnogorski prvak otišao sa "plus 4" (37:33).

Nije se slika mnogo promenila ni u nastavku, a najveća uzbuđenja usledila su od finiša treće četvrtine. Prvo je crveno-bele zadesio veliki peh, jer se u 27. minutu povredio Džoel Bolomboj. Iskusnom centru je proklizala noga, stradalo je koleno, pa je uz pomoć saigrača otišao prvo na klupu, a zatim i svlačionicu. To je bio ogroman hendikep za Sferopulosa, što je Budućnost itekako znala da iskoristi i uspostavi apsolutnu dominaciju u skoku, pogotovo u ofanzivi.

Međutim, posle nekoliko trenutaka usledio je i prvi prekid u "Morači". Novi predsednik Crvene zvezde, Željko Drčelić, očigledno je imao zamerke na suđenje, a zbog prigovora je morao da napusti mesto pored parketa. U tom trenutku su krenule i prozivke sa tribina, ali je već posle nekoliko minuta duel nastavljen.

Iako su "plavi" imali prednost od šest poena na ulasku u poslednju deonicu, u tim momentima probudio se i Nemanja Nedović, koji je počeo da pogađa iz svih pozicija. Vezao je iskusni bek tri trojke, što je razbesnelo popularne "varvare". Krenula su pogrdna skandiranja na račun srpskog košarkaša i njegove supruge, pa su arbitri odmah reagovali i uputili prvu opomenu.

Ipak, kako se situacija nije smirila nakon toga, ali ni posle poruke sa razglasa, od strane zvaničnog spikera, ali i kapitena Budućnosti, Alekse Ilića, sudijska trojka u sastavu Saša Pukl, Josip Radojković i Denis Hadžić odlučili je da povuče obe ekipe sa parketa dok se jedan deo tribina ne isprazni.

Posle desetak minuta meč je nastavljen, a pauza je više prijala domaćinu. Izabranici Andreja Žakelja okrenuli su na 69:68, a Zvezdu ostavitili čak tri minuta bez postignutog koša. Nizali su se tada promašaji Kalinića i Mekintajera, ali je zato Nedović novom trojkom okrenuo na 72:71, na 50 sekundi pre kraja.

Informer

 

S druge strane, Rajt je držao u životu Podgoričane, vezao je devet poena u samoj završnici i preokrenuo na 73:72. Ostale su još 32 sekunde, Sulejmon je napravio prekršaj na Teodosiću, koji je pogodio oba slobodna bacanja (73:74), a crnogorski tim je potom imao 21 sekundu za poslednji napad. Rajt je krenuo u prodor i promašio, loptu je uhvatio Plavšić, a Ferel je u želji da prekine kontru napravio nesportski prekršaj i tako rešio utakmicu.

Najefikasniji u gostujućem timu bio je Nedović sa 24 poena, uz tri skoka i isto toliko asistencija, dok je Miler-Mekintajer ubacio 13, plus po sedam uhvaćenih lopti i asistencija. Kod Budućnosti istakli su se Rajt sa 20 i Megi sa 12 koševa.