23.10.2024.

20:50

Foto: Starsportphoto

Sport

Pešić pomaže Srbima iz Republike Srpske! Sjajan gest našeg selektora!

Povratak na klupu "orlova" popularnog Karija je oduševio javnost. Zanimljivo, prvo što je uradio legendarni stručnjak posle boravka u Beogradu je put u Bijeljinu.

U organizaciji Košarkaškog saveza Republike Srpske i Udruženja košarkaških trenera Srpske u ovom gradu je bio na promociji knjige "Moja igra, moj put", na kojoj je, između ostalog, govorio o svojoj trenerskoj filozofiji:

Informer

 

- Vrlo malo napad, odbrana... Moj način je formiranje tima i pravljenje neophodne pobedničke atmosfere, jer se u filozofiji života ništa ne menja, uprkos neophodnom prilagođavanju novim vremenima i generacijama - rekao je Pešić novinarima pred promociju u Narodnoj biblioteci "Filip Višnjić".

Zanimljivo, u četvrtak će u Bijeljini biti održan seminar na kome će glavnu reč voditi upravo Svetislav Pešić, a ideja je da se trenerima iz Republike Srpske prenese što više košarkaškog znanja koje Kari definitivno ima u izobilju.

Svetislav Pešić je nedavno stavio paraf na novi ugovor sa Košarkaškim savezom Srbije i on ga obavezuje da će na spomenutoj funkciji ostati bar do 30. septembra 2025. godine. Pritom, u njemu postoji klauzula po kojoj saradnja može da se produži na još godinu dana.