27.10.2024.

20:59

Foto: EPA

Sport

Fenomenalni Kendrik Nan! PAO slavio u prvom derbiju ove sezone!

U popunjenoj dvorani u Pireju gledali smo vrlo dobar meč, a većim delom utakmice gosti su imali prednost. 

Odlučio je Jorgos Barcokas da pusti Filipa Petruševa u Crvenu zvezdu, smatrajući da ne može značajnu ulogu da mu da, a možda mu je baš on večeras falio.

Najefikasniji u timu Ergina Atamana bio je sjajni Kendrik Nan, koji je meč završio sa 25 poena, na šta je dodao po tri skoka i asistencije. Lorenco Braun se takođe istakao sa 18 postignutih poena, a upisao je sedam skokova. Matijas Lesor je meč završio sa 10 poena. 

Na drugoj strani, Saša Vezenkov postigao je 19 poena, dok je Evan Furnije meč završio sa 15. Srpski centar Nikola Milutinov je na terenu proveo šest minuta i postigao tri poena. 

Ključnu razliku napravio je Panatinaikos u drugoj četvrtini, koju su dobili sa deset poena razlike (25:15). To im je omogućilo da gotovo do samog kraja drže rivala na solidnoj distanci, a u jednom trenutku imali su i velikih +16.

Zeleni su tako ostali na maksimalnom učinku, dok je za tim Jorgosa Barcokasa ovo prvi poraz u prvenstvu. Naredni duel dva velikana na programu je u okviru osmog kola Evrolige, a taj meč je na programu 8. novembra kada će Panata biti domaćin.