27.10.2024.

22:10

Foto: EPA

Sport

Osvajač Lige šampiona preslišao Barsu! Evroligaš pao u Malagi

Aktuelni prvaci FIBA-ine Lige šampiona izazivali su sumnju navijača i javnosti uprkos maksimalnom učinku pre sukoba sa Kataloncima. 

Kritičari su isticali da su dosadašnji protivnici (Đirona, Granada, Ljeida i Korunja) daleko ispod nivoa, i da "neće moći to tako" kada na drugoj strani bude konkurentan protivnik.

Informer

Iskusni Alberto Dijaz

Stigla je u Malagu jedna od najpoznatijih ekipa Starog Kontinenta i to nakon dve velike pobede u Evroligi nad Crvenom zvezdom i Asvelom, ali ih je tamo dočekao Kendrik Peri! 

Reprezentativac Crne Gore je ponovo na sebe preuzeo ulogu junaka i predvodnika Unikahe, pa je sa 22 poena i trojkom koja je prelomila ishod, poslao Barselonu na neugodno putovanje kući.

Odličnu podršku pružao mu je Tajler Kalinoski sa 19 koševa, ali pomenuti dvojac je nosio zeleno-ljubičaste tokom poslednje četvrtine.

Informer

Kendrik Peri

Bila je Barsa u igri sve do 107 sekundi do kraja. Imali su zaostatak od sedam poena, ali onda je Peri spakovao trojku preko ruke Džabari Parkera i otklonio sumnje o pobedniku.

Iako je pre samo desetak dana uništio Crvenu zvezdu, Kevin Panter je neprimetno završio susret. Proveo je na parketu 17 minuta i za to vreme je upisao samo tri poena.

Katalonci su upisali drugi vezani poraz u španskom prvenstvu, pošto su prethodno poraženi od silovite Baskonije. Mnogo bolje ide im u Evroligi gde imaju četiri pobede i samo jedan poraz i nalaze se na deobi prvog mesta sa Žalgirisom.