28.10.2024.

07:06

Foto: profimedia

Sport

Pobogu, ko je ovaj čovek? NBA legenda dobila statuu, Amerika umire od smeha (VIDEO/FOTO)

Vejd je najbolji strelac Majamija svih vremena, zaštitini znak kluba,  čovek koji je osvojio tri titule.  Dobio je statuu ispred dvorane, koja baš i ne liči na njega.

- Ovo je ludo. Želeo sam da osetim ovo. Život prolazi tako brzo i veoma je retko da osetimo nešto, jer uvek idemo na sledeću stvar - rekao je Vejd kada je video statuu.

Vejd je član Košarkaške Kuće slavnih, jedan je od šest bivših igrača Hita kojima je tim povukao svoje brojeve - zajedno sa Haslemom, Krisom Bošom, Timom Hardavejem, Šakilom O'Nilom i Alonzom Morningom.

- Kao najveći igrač ikada u istoriji Majami Hita, da, njegov je ovo dan, dan njegove porodice - rekao je predsednik tima Pet Rajli 

Iza statue je zid sa spiskom Vejdovih dostignuća u karijeri i postavljena je ispred ulaznih vrata arene tima.

Informer

- Ovo nije nešto što sam očekivao, nisam uzeo košarkašku loptu zbog ovoga, već da promenim život svoje porodice. Moj otac mi je dao loptu u ruke i hteo sam da promenim život svoje familije. Znam da mnogi imaju isti taj san svaki dan, zbog kog se budite svakog jutra - kazao je Vejd, koji je sad suvlasnik Jute.

Informer

Međutim, Vejdovi fanovi na društvenim mrežama nisu bili toliko oduševljeni, kažu da statua malo liči na njega: "Ko je taj tip?“, jedan korisnik na društvenoj mreži "X", "Svi se isto pitamo", dodao je drugi, "Ne znam ko je to, ali Vejd nije", "Pobogu, ko je ovaj čovek?", "Ovo liči na sve, osim na Dvejna Vejda", "Može li neko da napravi novu statuu?", samo su neki komentari navijača.