28.10.2024.

10:50

Foto: Starsportphoto©

Sport

Naši igrači su pametni, znaju da četiri pobede ne znače ništa! Žalgiris oprezan pred Zvezdu

Italijanski stručnjak po svoj prilici neće predvoditi ekipu zbog bolesti, pa je "dirigentska palica" u rukama sina legendarnog Arvidasa Sabonisa.

Upravo je Tautvidas bio u ulozi glavnog trenera na utakmici litvanskog prvenstva, prilikom kojeg je Žalgiris doživeo težak poraz u Viljnusu od tamošnjih Vulvsa. Pred okršaj sa crveno-belima u Kaunasu, Sabonis poziva na oprez i podseća da prva pozicija u ranoj fazi Evrolige ne znači ništa.

Informer

Čeka ih mnogo posla - košarkaši Žalgirisa

- Ako želite da napravite nešto posebno, morate da se nadate da će igrači imati dovoljno odmora i da će shvatiti da 4-1 u Evroligi ne znači ništa. Stvari se brzo menjaju. Ako igramo kao protiv Vulvsa, nećemo pobediti nikoga, nevezano sa tim da li igramo kod kuće. Verujem da su naši igrači pametni i da će razumeti situaciju - rekao je mladi stručnjak.

Osim što su potencijalno oslabljeni za glavnog trenera, "zeleni" ne mogu da računaju na letošnje pojačanje, Meta Mičela.

Informer

Zbog bolesti pod znakom pitanja - Andrea Trinkijeri

Amerikanac je, kao i temperamentni stručnjak zbog virusa propustio duel sa "vukovima". Sabonis otkriva da još uvek nije poznato da li će Trinkijeri biti u stanju da vodi utakmicu.

Pre nego što smo krenuli na put za Viljnus, trener je poslao poruku da se ne oseća dobro i da ne može da putuje. On i Mičel su se razboleli, pa moramo da budemo obazrivi pred duplo kolo Evrolige, ali verujem i nadam se da će obojica biti tu - objasnio je Litvanac.

Podsećamo, Žalgiris je trenutno na deobi prve pozicije u Evroligi sa Barselonom, a posle duela sa Crvenom zvezdom očekuje ih neugodni Monako u petak (1. novembar).