28.10.2024.

14:41

Foto: Starsportphoto

Sport

Pešić: Avramović je dobio dozvolu od CSKA, videćemo šta Obradović i Sferopulos mogu da ponude!

Srpsku košarkašku reprezentaciju u narednom periodu očekuju dve kvalifikacione utakmice za elitno evropsko takmičenje - 21. novembra protiv Danske u Kopenhagenu, a tri dana kasnije protiv iste ekipe u Beogradu.

Mnoge je zanimalo da li će bivši košarkaš Partizana, sada jedna od glavnih karika u moskovskom CSKA, biti u prilici da zaigra u predstojećem dvomeču. Prema rečima selektora Svetislava Pešića, Avramović je dobio zeleno svetlo i očekuje se da će za tri nedelje biti na raspolaganju reprezentaciji.

- Avio karta za Aleksu se vadi, pošto je dobio dozvolu CSKA, koji ne igra najjače evropsko takmičenje. Ali, uvek volim da dodam, samo da zdravlje posluži. Postoji i stavka osiguranja od eventualne povrede, koju reguliše KSS u saradnji sa FIBA, da ne ulazim u te detalje, jer to već nije moj sektor - rekao je Pešić za "Sport Klub".

Informer

Aleksa Avramović

Takođe, istakao je kormilar "orlova" da će u narednom periodu morati da porazgovara sa trenerom Partizana Željkom Obradovićem i strategom Crvene zvezde Janisom Sferopulosom o još nekim igračima koji bi mogli da se priključe ekipi u tom periodu.

- Sve ćemo rešavati kao i do sada kroz razgovore sa Željkom Obradovićem i Janisom Sferopulosom, trenerima Partizana i Crvene zvezde, pa da vidimo šta mogu da ponude. Kalendar je tako hteo, njih očekuje izuzetno važan meč, pa sve se to mora uzeti u obzir. Generalno, još uvek je rano da bilo šta kažem na tu temu, jer pored specifične situacije oko poklapanja utakmica, uvek se moraju uzeti u obzir povrede i bolesti - poručio je selektor "orlova", te potom dodao do kada se mora poslati konačan spisak košarkaša za kvalifikacione utakmice.

- Do 11. novembra se mora poslati definitivan spisak košarkaša za kvalifikacione duele sa Dancima 21. u gostima i tri dana kasnije u Beogradu. Za sada je poslat preliminaran spisak sa 26 imena, ali nam sigurno nije potrebno toliko igrača. Moramo da vodimo računa o svemu, odnosno da čekamo do poslednjeg dana zbog već pomenutih okolnosti - istakao je Pešić.

Informer

Košarkaška reprezentacija Srbije

Na kraju razgovora, selektor Pešić osvrnuo se i na pitanje o formiranju novog stručnog štaba. Podsetimo, prilikom nedavnog produženja ugovora istakao je, da je prethodni tim pronašao druge angažmane, zbog čega će biti potrebno vreme za kompletiranje novog rukovodećeg kadra.

- Ni na tu temu nema nikakvih novosti. Očekuju me pregovori sa klubovima potencijalnih kandidata. Biće uslovno rečeno nova imena, koja su već bila u našem reprezentativnom programu. Znate da je Oliver Kostić nastavio karijeru u Kuvajtu, Marko Marinović u Australiji, a Ognjen Stojaković je u Denveru, dok oba kondiciona trenera imaju klupske angažmane u Nemačkoj i Turskoj. Znači, mora da se razgovora i dogovara, nema druge - zaključio je novi-stari selektor našeg nacionalnog tima.