Autor: Informer.rs

22.12.2019.

08:59

Foto:

Sport

SPREMA SE BOMBA U NBA! Denver na nogama - Bogdan stiže kod Jokića, SRPSKI NAGETSI ĆE DA GAZE!

Ti-Džej Mekbrajd, vodeći novinar najvećeg sportskog medija u Koloradu, "Majl haj sports", ističe da je Srbin jedan od potencijalnih pojačanja Denvera.

- Bogdanović je neustrašivi košgeter, koji pogađa s bilo koje pozicije na terenu. Izuzetno spretno završava prodere, ima šut na 'nuklearni pogon' sa distance, ali je i odličan kada se radi o pogocima iz trka sa polu-distance. Zapravo, Bogdanović je, kada se radi o klasičnom skok-šutu, bolji od 91 odsto lige, zatim je bolji od 80 odsto svih konkurenata kada se radi o situacijama prihvati loptu i odmah šutni, a pritom je, kada se radi o šutu iz driblinga, bolji od čak 94 odsto NBA aktera.

Mekbrajd navodi šta bi mogao da donese Denveru.

- Denveru treba više akcija za trojke, a Bogdanović to može da donese u gomilama. Njegova kreativnost prilikom izgradnje pozicije za šut je nešto što bi Nagetsima veoma koristilo ako žele da otključaju najbolju ofanzivnu verziju sebe. Uz sve to, a možemo sada da budemo i u anegdota-tonu, dolazak jednog zemljaka iz Srbije u ekipu - može samo da pomogne Jokiću na terenu i van njega. Nema sumnje da se Jokić najbolje oseća kod kuće, kada ga okružuju sunarodnici. A kada je on spokojan, kada se oseća komforno, njegova igra pravi jedan gigantski iskorak napred. Radost (igre) je jako važan faktor kada se analizira zašto Jokićeva agresivnost na terenu dolazi ili odlazi. Ako bi Bogdanović bio tu, uz njega, to bi svakako bila pomoć - zaključuju se u ovoj analizi.

Bonus video

Tagovi: