Autor: Informer.rs

16.02.2020.

12:38

Foto:

Sport

AGONIJA! DA LI SE OVO STVARNO DESILO? Neverovatna situacija na NBA Ol star vikendu!

Izgleda da se do ovog ishoda došlo greškom sudija. Eron Gordon ponovo je ostao bez trofeja, pa je poručio da se više neće takmičiti u zakucavanju, jer mu je opet ukradena titula šampiona.

Naime, nakon što su u prvoj rundi, uz ukupne ocene 90, odnosno 95, ispali Dvajt Hauard iz Lejkersa i Pet Konahton iz Milvokija, u finale su prošli Eron Gordon, zvezda Orlando Medžika sa maksimalnih 100 bodova posle dva uvodna zakucavanja, te Derik Džons junior, koji je sa 96 samo za poen nadmašio rivala iz Baksa.

Informer

A onda su usledili spektakularnih potezi i majstorije Gordona i Džonsa. Gordon je zakucavao hvatajući loptu usred piruete u vazduhu, pa preskačući ljude uz probacivanje lopte kroz noge pre zakucavanja, a onda je poentirao i preletevši Takoa Fola, centra Bostona visokog 226 centimetara.

Međutim, sve to nije bilo dovoljno za pobedu. Jer, Derik Džons mlađi je uz "preletanje" dve osobe, pa onda atrakciju uz skok preko čoveka, uz probacivanje lopte kroz noge pre zakucavanja, sve začinio tomahavk zakucavanjem maltene sa linije slobodnih bacanja. Za svoje poteze Džons je u finalu dobio 198 poena, a Gordon dobio je poen manje, 197.

Na kraju je ESPN objavio da je došlo do greške. Naime, sudije su impresionirane obojicom takmičara, posle četvrte serije, a pre javnog pokazivanja ocena, dogovorile da rezultat ponovo bude nerešen i da se održi i peta runda u finalu.

Informer

Međutim, kako je trebalo da svi zajedno pokažu zbir od 48 bodova, koliko je prethodno dobio Džons - greškom su svojim pojedinačnim ocenama načinili zbir od 47, pa je Gordon opet ostao bez titule, a zvezda 23-godišnje bek/krilo Majami Hita stiglo do prve Ol-star pobede u karijeri.

Bonus video

Tagovi: