Autor: Informer.rs

08.09.2020.

07:32

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) ŠOU SRBINA U AMERICI! Ljudi, ne može Jokić sam! Propast Denvera u četvrtoj četvrtini!

Ekipa iz Los Anđelesa meč je rešila tokom poslednje četvrtine koju je Denver odigrao veoma loše, pa Klipersi sada vide u seriji sa 2:1.

Nikola Jokić odigrao je strašan meč, ali nije imao podršku saigrača. Srpski košarkaš utakmicu je završio sa 32 poena, 12 skokova i osam asistencija.

Nagetsi su gotovo tokom celog meča vodili i kontrolisali utakmicu, međutim Klipersi su sredinom četvrte četvrtine  preuzeli kontrolu i na kraju upisali trijumf. 

Jokić je predvodio ekipu, pa su Nagetsi početkom druge četvrtine imali dvocifrenu prednost, ali nije uspeo da je zadrži do kraja poluvremena. 

Tokom treće deonice Jokić je ubacio tri trojke u nizu. To je Denveru donelo dvocifrenu prednost, međutim i ovog puta su Klipersi uzvratili udarac. 

Vratili su se u život, a tokom četvrte deonice zaigrali čvršće, ekipa Majka Melouna teško je dolazila do koša. Heris i Grant su u međuvremenu promašili šuteve za tri poena, a Klipersi su to kaznili tako što su na dva minuta do kraja otišli na 109:103. Jokić je na 70 sekundi do kraja smanjo na 111:105, ali vremena za preokret nije bilo.

Serija Klipersa 14:6 i samo 19 poena ubačenih u poslednjoj četvrtini bili su dovoljni da Los Anđeles posle trećeg meča ima prednost 2:1 u pobedama.

Do trijumfa su Kliperse predvodili Pol Džordž sa 32 poena, četiri skoka i asistencije, Lenard sa 23 poena, 14 skokova i šest asistencija, dok je Moris imao 12.

U poraženom sastavu osim Jokića i Portera, Marej je postigao 14 poena uz očajnih 5/17, Grent je imao 11 uz 5/14, a Milsap je ubacio 11.

Bonus video