Autor: Informer.rs

23.09.2020.

07:16

Foto:

Sport

(VIDEO/FOTO) NIJE ZA ONE SA SLABIJIM SRCEM! Jokić se IZNERVIRAO i uzvratio UDARAC! Drama, Denver nervirao navijače, prokockao 20 razlike, ali "iščupao" pobedu!

Nagetsi su kontrolisali rezultat tokom većeg dela meča, imalim i 20 minuta prednosti, što su umalo prokockali. Lejkersi su stigli na koš zaostatka šest minuta pre kraja, ali u ključnim trenucima se razigrao Džamaj Marej i sa dve trojke doneo veliku pobedu Denveru.

Nikola Jokić predvodio je Denver u prvom delu meča koji je završio sa novim dabl-dablom sa 22 poena (9/14), 10 skokova i 5 asistencija uz po ukradenu loptu i blokadu, ali i 5 izgubljenih lopti. Srbin je inače bio tek treći strelac Nagetsa.

Najefikasniji je bio junak Marej sa 28 uz 12 asistencija i 8 skokova. Sjajan je bio i Džerami Grant sa 26 poena, od čega je 12 ubacio u trećoj četvrtini kada je Denver uspeo da odbije nalet Lejkersa nakon što je ispustio +18.

Dvocifren učinak imao je i Monte Moris sa 14, Majkl Porter je dodao 9 uz 6 skokova, Geri Heris 7, a Pol Milsep je ubacio 6 uz 8 uhvaćenih lopti i odličnu rolu u odbrani.

Informer

 

Lejkerse je predvodio Lebron Džejms sa tripl-dablom od 30 poena, 11 asistencija i 10 skokova ali i 6 izgubljenih lopti. Centar idealne petorke sezone Entoni Dejvis je ubacio 27 uz samo 2 skoka, 12 je dodao Kentevijus Koldvel-Poup, 11 Kajl Kuzma, a 9 Rondo uz 8 asistencija.

Denver je briljirao u prvom delu, vodio sa 18 razlike, ali su Lejkersi prišli na minus šest. Uspeli su Nagetsi da odbiju nalet jezerdžija, povedu 97:77 posle moćnog zakucavanja Džamala Mareja na početku poslednje četvrtine. Onda se igra ekipe iz Kolorada potpuno raspala. Za četiri minuta se tim iz Los Anđelesa serijom 18-2 vratio u meč i priredio dramatičnu završnicu...

Informer

U nastavku je ipak bitne poene postigao Grent, a za veliko slavlje “grumenja” pobrinuo se Marej – pogodio je dve čudesne trojke u ključnim trenucima, u poslednja dva minuta i Denver je ostvario prvi trijumf u finalnoj seriji Zapada.

Sledeći okršaj zakazan je u noći između četvrtka i petka, takođe od 3 sata posle ponoći.

Bonus video