Autor: Informer.rs

10.11.2020.

10:57 >> 10:22

Foto:

Sport

(VIDEO) NAPOKON PROGOVORIO! O'Nil PECNUO Divca i Stojakovića! "Sakrivali su pogled od mene!"

Definitivno jedno od najboljih konferencijskih finalnih serija u istroji NBA lige bilo je ono iz sezone 2001/02. kada su se sastali Sakramento Kingsi i Los Anđeles Lejkersi. 

Informer

Pored toga što je bilo mnogo dobre košarke u svih sedam utakmica, duel ove dve ekipe obeležile su i brojne sudijske "greške" i protekcije za Šekila O'Nila i Kobija Brajanta. Iako su Lejkersi bili u povlašćenom položaju Peđa Stojaković i Vlade Divac imali su šansu da odu u veliko finale, ali je Stojaković promašio trojku za pobedu. 

- Ne znam da li ste to primetili kod mene, ali tokom izvođenja nacionalne himne uvek pokušavam da ostvarim kontakt očima sa rivalima. Tako sam tokom intoniranja himne uhvatio Vladov pogled i spustio je glavu. Posle toga sam pogledao ka Stojakoviću i on je sklonio pogled. Tada sam shvatio "imamo ovaj meč" - rekao je Šek.

Nažalost, Divac nikada nije uspeo da osvoji prsten namenjen šampionu NBA lige, dok je Stojaković to uradio sa Dalas Maveriksima 2011. godine, kada su tada već veterani Dirk Novicki i Stojaković "počistili" sve redom u plej-ofu, iako nisu slovili za favorite.