Autor: Informer.rs

27.12.2020.

23:49

Foto:

Sport

DALAS PONIZIO KLIPERSE! Već na poluvremenu je bilo 50 razlike, a na kraju su Maveriksi još UBEDLJIVIJE slavili /VIDEO/

Posle manje od deset minuta igre, Mavsi su imali 20 poena prednosti (25:5), a do kraja prve četvrtine su bili na +23 (36:13).

Ipak, ono što je ušlo u istoriju dogodilo se u drugoj deonici u kojoj su Luka Dončić i saigrači dodatno pojačali ritam, pa je Dalas posle pola utakmice imao 50 poena više u odnosu na Kliperse (77:27), što je najveća razlika na poluvremenu u istoriji NBA lige.

Drugo poluvreme su Klipersi otvorili serijom 10:0 i tako spustili razliku na 'minus 40', ali to je najviše što su uspeli da se približe Maveriksima do kraja meča. Tada je ekipa Dalasa zaigrala bolje i pred poslednjih 12 minuta imala je 47 poena prednosti (104:57).

Četvrta deonica odigrana je u laganom ritmu, a sredinom četvrtine su gosti iz Teksasa imali maksimalnih 'plus 57' u trenutku kada su vodili 120:63. Ipak, do kraja su Klipersi uspeli koliko-toliko da ublaže poraz i meč je završen rezultatom 124:73.

Najbolji u ekipi Dalasa bio je Luka Dončić sa 24 poena, devet skokova i osam asistencija, a raspoloženi su bili još Džoš Ričardson sa 21 i Tim Hardvej junior sa 18 poena. Boban Marjanović je za deset minuta upisao četiri poena i pet skokova.

Na drugoj strani najefikasniji je bio Pol Džordž sa 15 poena, Serž Ibaka je dodao 13, a dvocifren je bio još samo Ivica Zubac sa deset.

Inače, Klipersi su igrali bez pomoći Kavaja Lenarda koji je nokautiran u duelu sa Denverom pre dva dana. Moguće da bi rezultat bio drugačiji da je on bio na terenu, ali pitanje koliko bi baš uspeo da preokrene tok ovakvog meča.