Autor: Informer.rs

21.03.2021.

10:47

Foto:

Sport

SAD SRBINA NIKO NE MOŽE DA ZAUSTAVI! Jokiću otvoren put do MVP titule!

Nikola Jokić je od starta sezone među među pet glavnih košarkaša za prestižnu nagradu, a sada je preuzeo lidersku poziciju na kojoj su se dugo vremena smenjivali Lebron Džejms i Džoel Embid.

Lebron Džejms, koji je izgleda doživeo povredu u utakmici s Bogdanovim Atlanta Houksima, što je, uz nedavnu povredu Džoela Embida iz Filadelfije, koji će takođe duže pauzirati, uslovilo da preostali član "MVP trija", Nikola Jokić, izbije u prvi plan. 

Lebron je povredio skočni zglob posle samo deset minuta nastupa protiv Houksa. I pored bolne grimase na licu želeo je da se vrati na parket, ali je shvatio da ne može da se kreće, pa je otišao da potraži pomoć lekara. 

Informer

Povreda je usporila Lebrona Džejmsa

Prvi pregledi su pokazali da, što se rentgenskog snimka tiče, Džejms nije polomio kost, ali je tačan rezultat pregleda magnentnom rezonancom ostao klupska tajna Lejkersa koji su saopštili da je u pitanju teža povreda skočnog zgloba i da će Lebron do daljeg biti van takmičarskog pogona.

Centar Filadelfije Džoel Embid, koji igra sezonu karijere, doživeo je težu povredu koja će ga neko vreme odvojiti od teerena, samim tim ga i usporiti u MVP trci. Sjajni Kamerunac je povredio koleno na nedavnoj utakmici sa Vašingtonom, srećom pregledi su pokazali da nije pokidao ligamente, ali će  svakako biti van terena otprilike tri nedelje.

Spletom pomenutih okolnosti Jokiću su se sada ozbiljno uvećale šanse da bude nagrađen za sjajne partije koje pruža. Odsustvom Embida i Džejmsa, Jokić sada iskače u prvi plan kada je reč o MVP priznanju, koje je, po mnogima, zaslužio i da su svi ostali konkurenti i dalje u igri. za najvažniji individualni pehar.