Autor: Informer.rs

05.06.2021.

08:01

Foto: Tanjug/AP

Sport

PROTIV OVOGA NEMA SPASA! BRUTALNA partija Lenarda poništila BOBANOV meč karijere u plej-ofu i donela Klipersima "MAJSTORICU"!

Neverovatno - igraće se majstorica u prvoj rundi Zapadne konferencije između Los Anđeles Klipersa i Dalas Meveriksa pošto je tim iz Kalifornije slavio u "Amerikan Eirlajns Centru" sa 104:97 uz brutalnu partiju Kavai Lenarda. 

Informer

Trpeo je Lenard brojne kritike zbog nastupa u ovogodišnjem plej-ofu, ali je iskusno krilo polvuklo kada je bilo najvažnije i sa 45 poena predvodilo svoj tim do ogromnog brejka u srcu Teksasa! Podsećamo, do sada u seriji niko nije odbranio domaći teren, Mevsi su upisali tri pobede u Los Anđelesu, a Klipersi su bili bolji u Dalasu. 

Informer

Pokušao je ponovo Rik Karlajl da visinski razbije koncepciju niske petorke Klipersa, te su kao i u petom meču zajedno počeli Kristaps Porcingis i Boban Marjanović. Dalo je to rezultata na startu meča, reket je bio sjajno zatvoren, ali je nišan namestio Redži Džekson koji je održavao Kliperse u tim momentima i stigao do 16 poena na kraju prve deonice. 

Informer

Sa druge strane dalekometnu paljbu Dalas je imao u vidu Tima Hardaveja Džuniora koji je vezao dve trojke u ranoj fazi meča, ali je potom brzo stao, te je sav teret napada teksaškog tima pao na Dončića koji je meč završio sa 29 poena, 11 asistencija u osam skokova uz jako loš šut iz igre 11/24 (2/9 za tri). 

Informer

U drugom poluvremenu se u meč uključio i Pol Džordž koji je odigrao još jedan vrhunski meč u seriji, iako je bio nepravedno zapostavljen, šuter Klipersa je meč završio sa dabl-dabl učinkom od 20 poena, 13 skokova i šesta asistencija. 

Srpski košarkaš Boban Marjanović odigrao je veoma kvalitetan meč, centar Dalasa je za 17 minuta na parketu postigao 12 koševa i uhvatio devet skokova uz jednu asistenciju. Ipak, Mevsima je za bolji rezultat na ovom meču trebao još jedan raspoložen igrač pored Dončića i Hardaveja. Fini-Smit se zaustavio na 11 poena, dok je Kristaps Porcingis bio potpuno van ritma i meč završio sa sedam poena. 

Informer