Autor: Informer.rs

30.07.2021.

07:25

Foto:

Sport

FILADELFIJA DRAFTOVALA PETRUŠEVA, a Detroit izabrao sina legende Partizana!

On je bio na koledžu Gonzaga od 2018. do 2020, kada se vratio u Srbiju i potpisao za Megu.

Petrušev je prošle sezone bio najkorisniji igrač ABA lige, a prosečno je postizao 23,7 poena, uz 7,6 skokova u 31,5 minuta po utakmici. Imao je prosečan indeks korisnosti 28.

Petrušev je u međuvremenu i debitovao za A reprezentaciju Srbije, gde je u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo i Olimpijske igre u proseku beležio 18,5 poena i 5,6 skokova po utakmici.

Petruševu su predviđali nešto slabiju poziciju na ovogodišnjem draftu, međutim, izabran je kao 20. pik druge runde.

Informer

Filip Petrušev

Srpski košarkaš Balša Koprivica draftovan je sa 57. pozicije od strane Detroit Pistonsa. U pitanju je sin legendarnog srpskog košarkaša Slaviše Koprivice, prvaka Evrope sa Partizanom 1992. godine. 

Koprivica je već godinama u SAD, promenio je tri srednjoškosle ekipe NSU, Vindermer i Montverd, dok 2019. nije zaigrao za Florida Stejt. Prosečno je beležio 9,1 poena i 5,6 skokova prošle sezone, a najviše ga porede sa Jusufom Nurkićem i Enesom Kanterom.

Očekivano, prvi pik na ovogodišnjem draftu je plejmejker Kejd Kaningem sa Oklahoma stejta koga je takođe pokupio Detroit. Hjuston je sa drugog mesta birao beka Džalena Grina, igrača koji dolazi iz razvojne lige, dok su se Klivlend i Toronto sa trećeg i četvrtog mesta odlučili za visoke igrače. Evan Mobli (USC) ide u Kavalirse, a Skoti Barns (Florida) u Reptorse, dok je peti pik plejmejker Džalin Sags - novi igrač Orlanda.

Od srpskih igrača za draft su još bili prijavljeni Dalibor Ilić i Nikola Mišković, međutim nisu bili među 60 pikova.

Bonus video