Autor: Informer.rs

10.08.2021.

08:13

Foto:

Sport

BRUTALAN UGOVOR ZA SLOVENCA! Luki Dončiću 207.000.000 dolara od Dalasa!

Mark Kjuban, gazda Dalasa, doleteo je u ponedeljak u Ljubljanu sa kompletnim rukovodstvom kluba i najvažnijim ljudima stručnog štaba, a uz to i sa ugovorom za Slovenca na čak 207 miliona dolara za pet godina.

Slovenac je postao prvi igrač kvalifikovan za ruki "supermaks" ugovor jer je već dva puta bio u idealnoj petorci sezone NBA lige. Posle samo tri sezone Dončić je jedan od najboljih igrača u NBA ligi sa prosekom od 25,7 poena, 8,4 skokova i 7,7 asistencija po meču.

Informer

 

- Danas se ostvario moj san. Košarkaška igra mi je dala mnogo i odvela me na neverovatna mesta. Zahvalan sam i uzbuđen što ću ostati u Dalasu kao deo Meveriksa i cenim podršku navijača - izjavio je Dončić.

Dončiću su ugovor formalno predstavili čelni ljudi Dalasa, između ostalih trener Džejson Kid, živa legenda kluba Dirk Novicki i vlasnik Mark Kjuban koji su došli njemu "na noge" u Ljubljanu čim se vratio iz Tokija sa Olimpijskih igara.

Informer

 

Najmlađi MVP u istoriji Evrolige predvodio je Real Madrid do titule šampiona Evrope 2018. u Beogradu. Potom je izabran kao treći pik na draftu i odmah bio ruki sezone u NBA.

Bonus video