Autor: Informer.rs

14.08.2021.

11:55

Foto:

Sport

Sada i zvanično! Srbija ima trenera u NBA ligi!

Napustio je Milojević prošle sezone kormilo Mege kako bi se oprobao u najjačoj ligi sveta, ali nije bilo sreće da odmah dobio posao u jednom od NBA klubova. Morao je bivši košarkaš da ide "okolnim putem" i prihvati se klupe Budućnosti, ali će naredne sezone napokon ispuniti svoj san.

Informer

Bilo je poznato da će Milojević sigurno biti saradnik Stiva Kera, ali je sada stvar zvanična, a kako se navodi u saopštenju kluba, Milojević je jedan od trojica asistenata, uz Kenija Etkinsona i Džama Mahalejla.

Prethodne sezone Milojević je stigao u Podgoricu da "gasi požar", ali mu to nije pošlo za rukom pošto je Budućnost poražena u finalu ABA lige od Crvene zvezde. Ipak, u domaćem prvenstvu Plavi su bili neprikosnoveni i ponovo postali šampioni Crne Gore. 

Biće zanimljivo videti kako će se Milojević snaći na tlu Amerike budućni da ga tamošnji stručnjaci cene zbog saradnje sa Nikolom Jokićem i Bobanom Marjanovićem. Ratnike posebno raduje činjenica da će srpski stručnjak moći da radi sa Džejmsom Vajzmenom kog su Voriorsi birali kao drugog pika na prošlogodišnjem draftu. 

Pored toga, Milojevića u Golden Stejtu čekaju Stefon Kari i Klej Tompson igrači za koje mnogi košarkaški stručnjaci smatraju da su promenili sistem igre i nametnuli "run & gun" košarku!