Autor: Informer.rs

28.09.2021.

11:49

Foto: ap photo

Sport

LOVA DO KROVA! 207 miliona dolara, ugovor do 2027. godine! Denver veruje u mladog asa!

 

Porter je dobio maksimalni mogući ugovor u ovoj fazi karijere, identičan onom koji je ranije tokom leta sa Dalas Meveriksima potpisao Slovenac Luka Dončić.

Negova osnovica je 172 miliona, a preostalih 35 dobiće ako u predstojećoj sezoni, poslednjoj pod starim ugovorom, bude izabran na Al-Star utakmicu i u jednu od najbolje tri petorke lige.

Informer

Nikola Jokić i Majkl Porter

Osim toga, peta godina ugovora samo mu je delomično zagarantovana, aktiviraće se samo u slučaju ispunjenja nekih vrlo izazovnih uslova.

Od povrede Džamala Mareja, centar Denver Nagetsa Nikola Jokić ostao je bez prave podrške pred odlučujuće plej-of bitke u Zapadnoj konferenciji NBA.

Nametnuo se Porter, koji je u prethodnoj sezoni u proseku po utakmici beležio 19 poena (54 odsto šuta iz igre, 44,5 odsto za tri poena), 7,3 skoka i 1,1 asistenciju.

Informer

 

Porter je u NBA od 2018. godine, kada su ga sa 14. pozicije drafta birali Nagetsi. U istoj klasi izabrani su Diandre Ejton, Luka Dončić, Trej Jang i Šai Gildžus-Aleksander.

Denver već ima maksimalne ugovore s Nikolom Jokićem i Džamalom Marejem, a Srbin će idućeg leta steći pravo na supermaks ugovor, koji bi trebao da premaši 250 miliona dolara.