Autor: Informer.rs

05.10.2021.

20:31

Foto:

Sport

Generalni menadžeri u NBA PONIZILI Jokića, ali bar cene Micića

Generalni menadžeri glasaju za najbolje igrače u raznim kategorijama.

Najbolji centar lige je očekivano Nikola Jokić koji je dobio 63 odsto glasova. Osim njega, u najjačoj petorci se nalaze plejmejker Stef Kari (57%), bek Džejms Harden (63%), krilo Kevin Durent (67%) i krilni centar Janis Adetokumbo (63%).

Najveće šanse da osvoji MVP nagradu daju se Kevinu Durentu koji je dobio 37 odsto glasova, naspram 33 procenata koliko je dobio Luka Dončić. U toj kategoriji je veliko poniženje doživeo aktuelni MVP Nikola Jokić, koji nije dobio nijedan glas.

Informer

Nikola Jokić sa MVP nagradom

Jokić nije najbolje prošao ni u glasanju za najboljeg stranog igrača u ligi. Janis je dobio 60 odsto glasova u toj kategoriji, Dončić 27 procenata, a srpski centar "mršavih" 13 odsto.

Ipak, drugi srpski igrač ima razloga da bude ponosan, a u pitanju je Vasilije Micić. On je sa 23 odsto glasova proglašen za drugog najboljeg igrača van NBA lige, iza Nikole Mirotića koji je dobio 53%.

Prema mišljenju generalnih menadžera, šampionski prsten će osvojiti Bruklin Netsi koji su u toj kategoriji dobili 72 odsto glasova, dok su drugi favoriti Los Anđeles Lejkersi sa samo 17 odsto. Aktuelni šampioni Milvoki Baksi su dobili preostale glasove.