Autor: Informer.rs

07.10.2021.

12:22

Foto:

Sport

UDARIO NA STENU OD ČOVEKA! Milojević očitao LEKCIJU mladom Amerikancu! /VIDEO/

Kolonija Srba u NBA ligi iz godine u godinu je sve veća, a nakolon nekoliko sezona čekanja naša zemlja će imati i svog predstavnika među trenerima. Nakon što se Igor Kokoškov vratio u najjaču košarkašku ligu sveta, njegovim stopama krenuo je i Dejan Milojević. 

Doskorašnji trener podgoričke Budućnosti tokom leta je potpisao ugovor sa Golden Stejtom i biće prvi pomoćnik Stivu Keru u narednoj sezoni, a svoj "debi" na klupi Ratnika imao je sinoć u meču protiv Denver Nagetsa. 

Informer

Golden Stejt je slavio sa 118:116, a meč u Čejs centru u San Francisku obeležili su Srbi. Nikola Jokić je za nešto više od 15 minuta na parketu postigao 17 poena i dodao 10 skokova, ali je zasijao i Dejan Milojević. 

Srpski strateg je u NBA ligu stigao sa epitetom čoveka koji je "napravio" Nikolu Jokića, ali i neko ko je specijalista za odbranbene zadatke. Obe stvari su juče potvrđene, a pred utakmicu Miloje je pokazivao odbranbene fore beku Ratnika Džordanu Pulu. 

Iako Milojević nije na terenu više od deset godina, mladi Amerikanac je imao problema da pomeri srpskog trenera. Za vreme igračkih dana važio je za jednog od najsnažnijih igrača u Evropi i rivali su mrzeli da igraju protiv njega. Za kraj, Miloje je izbio loptu Pulu i tako se "završio" njihov basket dvoboj.