Autor: Informer.rs

09.11.2021.

09:27

Foto: Tanjug/AP

Sport

BRUTALNI KARI REŠIO "SRPSKI DERBI"! Bjelica SLAVIO protiv Bogdanovića!

Golden Stejt je pre nekoliko sezona važio za glavnog kandidata u borbi za titulu, ali su povrede uništile poslednje tri godine timu Stiva Kera. Ipak, kvalitet kad-tad izađe na videlo, a svu moć Ratnika sinoć su osetili Atlanta Hoksi - 127:113.

Stef Kari je u pobedi Golden Stejt Voriosa nad Atlantom postigao 50 poena, podelio deset asistencija, uhvatio sedam skokova, a uz to ukrao tri lopte, jednu blokadu i devet pogođenih trojki - brutalno! 

Informer

Rešio je sam Kari "srpski derbi" u San Francisku. Sastali su se po prvi put ove sezone Bogdan Bogdanović i Nemanja Bjelica, bivši saigrači iz Sakramenta, ali ni jedan ni drugi nisu imali prevelik uticaj na meč. 

Bjelica je meč završio sa 7 poena, 2 skoka i 1 ukradenom loptom za 13 minuta na parketu. Sa druge strane, Bogdan Bogdanović je stigao do 17 peona, dve asistencije, te jedan skok i blokadu. 

Tokom godina dominacije Ratnici su većinu mečeva rešavali u trećoj denonici, a tako je bilo i sinoć. Hoksi su parirali Golden Stejtu u prvom poluvremenu, ali se u drugom delu meča raspucao i Brendon Pol, potom i Endru Vigins. Hoksi prosto nisu imali šansu. 

Informer

Najefikasniji u ekipi iz Džordžije bio je Tre Jang sa 28 poena, Kolins je dodao 19, a Huerter i Hanter su stali na 11.