Autor: Informer.rs

10.12.2021.

07:29

Foto: Tanjug

Sport

NESTVARNI JOKIĆ PONOVO NIJE DOVOLJAN! Srbin dominirao sa tripl-dablom, ali džabe! Lebronovo veče za NEZABORAV!

Košarkaši San Antonija su na početku napravili prednost koju su održali do kraja! Blistali su Nikola Jokić i Eron Gordon, ali Denver nije uspeo da pruži dovoljno dobar otpor rivalu!

Srpski as je ostvario novi, 62. u karijeri, trostruki dvocifren učinak sa 22 postignuta poena uz 13 skokova i deset asistencija, a Eron Gordon je bio najefikasniji igrač meča sa 25 poena!

San Antonijo je dominirao sve vremet pod oba koša, a predvodio ih je Dežonte Mari sa 20 poena, osam skokova i devet asistencija, Loni Voker je ubacio 21 a Derik Vajt je ubacio 23 koša.

LA Lejkersi su sa druge strane poraženi od Memfisa sa 108:95 iako je Lebron Džejms ostvario jubilarni stoti trostruki dvocifren učinak! Džejms je ušao u istoriju NBA lige ušao kao jedan od petorice košarkaša koji su tokom karijere zabeležili trocifren broj tripl-dabl učinaka.

Lebron je ubacio 20 poena uz deset skokova i 11 asistencija za jubilarni stoto tropl-dabl u karijeri! Rezultat je bio neizvezstan sve do poslednje četvrtine u kojoj su domaćini preuzeli inicijativu i uvećali razliku toliko da više nije bilo neizvesnosti o pobedniku

Džekson i Bejn su predvodili domaći sastav sa 25 i 23 poena, dok je najefikasniji u poraženom timu bio Entoni Dejvis sa 22. U prvoj utakmici protekle noći Juta je na gostujućem terenu nadigrala Filadelfiju sa 118:96 a predvodio ih je Donovan Mičel sa 22 postignuta poena uz jedan skok i 6 asistencija.

Rezultati NBA lige:

Filadelfija - Juta 96:118
Memfis - LA Lejkers 108:95
San Antonio - Denver 123:111