Autor: Informer.rs

16.01.2022.

05:12

Foto: Tanjug/AP

Sport

"KRALJ JE MRTAV, ŽIVEO KRALJ!" Jokić ODUVAO Džejmsa! Novi "TRIPL-DABL" za SRBINA!

Napokon je Denver pronašao pobednički ritam nakon katastrofalnog kraja 2021. godine i polako, ali sigurno grabi ka vrhu Zapada.

Tim iz Kolorada deklasirao je šampionskog kandidata Los Anđeles Lejkerse sa 133:96, a još jedan meč u Bal Areni obeležio je srpski centar Nikola Jokić.

Aktuelni MVP, a kako stvari stoje kandidat da i ove sezone bude najkorisniji igrač sveta, predvodio je Nagetse do ubedljive pobede sa "tripl-dablom" i to sve za samo 28 minuta na parketu. Jokić je upisao 17 poena, 12 skokova i 13 asistencija iz vrlo dobar šut iz igre, a Majkl Maloun iskoristio je veliku prednost u finišu meča da ga odmori za naredne izazove. 

Informer

Ni fantastični Lebron Džejms nije mogao da zaustavi Nikolu Jokića koji je u prvom poluvremenu dominirao na oba kraja parketa i doneo Nagetsima ogromnu prednost. Denver je na odmor otišao sa +13, a totalni debakl Lejkersa potvrdio je Džef Grin sa 26 poena! 

Informer

 

Za razliku od nekih prethodnih mečeva Jokić je imao podršku saigrača, a pored pomenutog Grina treba istaći i rukija Našona Hajlenda koji je sa pet trojki pogurao Nagetse do pobede.

Amerikanac je meč završio sa 27 postignuta poena. Sa druge strane, Rasel Vestbruk je brojao do 19, a Dvajt Hauard do 13.