Autor: Informer.rs

17.01.2022.

07:19

Foto: Tanjug/AP

Sport

AGONIJA! JOKIĆ NASTAVIO TEROR, ALI UZALUD! Bio je očajan, Juta demolirala Denver! (VIDEO)

Nikola Jokić na drugoj uzastopnoj utakmici zabeležio tripl-dabl, jer su Nagetsi ipak ostali bez trijumfa, Juta je bila jača. 

Srbin je opet demonstrirao koliko je moća. Za 37 minuta na parketu ubacio 25 poena uz 55 odsto procenta uspešnosti šuta iz igre (10/18), a  zabeležio je još 15 skokova i 14 asistencija.

Bio je to njegov 66. tripl-dal u karijeri. Sada je u ovom parametru na šestom mestu večne NBA liste preskočio Džejmsa Hardena.

Denver je dobro počeo meč, ali je Juta napravila seriju 10:0 i stekla  prednost koju je održavala sve do  treće četvrtine. Jokić je tada pokrenuo saigrače i na oko dva minuta do kraja treće deonice stigao do tripl-dabla.

Usledila je rezultatska klackalica, ali je Juta zaustavila nalet Nagetsa. Denver tri i po minuta nije uspeo da stigne do poena, gosti su to iskoristili i napravili seriju 15:0 i na kraju trijum,fovali.

Najefikasniji pojedinac istakao Donoval Mičel sa 31 poenom, a pratili su ga Bojan Bogdanović sa 21, Rudi Gober sa 18 (pride i 19 skokova), dok je 16 ubacio pomenuti Klarkson.

Jokić s druge strane nije imao veliku podršku saigrača,  Gordon je ubacio 20 poena i Vila Bartona koji je meč završio sa 16 koševa.