Autor: Informer.rs

03.02.2022.

23:56

Foto: fiba

Sport

JOVIĆ JE NAREDNA NBA ZVEZDA! Srbija ima SVETLU budućnost u košarci!

Svake godine Srbija iznedri nekog novog NBA talenta, a sve su prilike da će na narednom draftu našu košarku predstavljati Nikola Jović. Centar Mege oduševio je tamošnje stručnjake i predviđa se da bi mogao da bude izabran već u prvoj rundi 2022. godine. 

Ken Megvajer, novinar AP, ističe da su NBA skauti oduševljeni i impresionirani poenterskim i plejmejkersim mogućnostima Nikole Jovića. On dodaje da je Jović oduševio sve zbog visine, ali odličnom tehnikom kako šuta tako i dodavanja. 

Podsećamo, Jović je u mlađim kategorijama igrao na poziciji pleja jer nikada nije bio najviši u svojoj ekipi. Zbog toga, Amerikanci ističu da je velika mana loš atleticizam. 

- Nekada samo igram i osećam ceo teren, osećam sve što radim, vidim ceo teren. Nekada vidim ceo teren jer imam osećaj da je premali. Potrebno mi je bilo samo da uđem u ritam i sada se osećam dobro i igram dobro. Pokušavam da dajem sve od sebe na terenu i da igram raznovrsno, mislim da mogu da budem dobar u svemu i da mogu da šutiram odakle hoću. Nadam se da ću izaći na draft - rekao je Jović za "AP". 

Jovića su gledali na utakmici protiv Cedevita Olimpije. On je tada meč završio sa 16 poena, devet skokova i sedam asistencija, a potom je protiv Splita brojao do 25. 

- Njegova raznovrsnost je njegovo najjače oružje, pošto je to kombinacija visine, driblinga, dodavanja i šutiranja, koja mu dozvoljava da bude igrač koji može da se uklopi u svaki sistem - rekao je analitičar Ričard Barlou.