Autor: Informer.rs

10.02.2022.

22:08

Foto:

Sport

KRAJ SAGE - PORZINGIS TREJDOVAN! Nije mogao uz DONČIĆA!

Nije Kristaps Porzingis ubedio upravu Dalas Maveriksa da je vredan strpljenja, te je klub iz Teksasa poslednjeg dana trejd perioda rešio da trejduje Letonca! Mevsi će za krilnog centra dobiti dva igrača za spoljnu liniju pošto u Dalas stižu Spenser Dinvidi i Davis Bertans. 

Oba pojačanja za Džejsona Kida važe za dobre šutere i nema sumnje da će biti od ogromne pomoći za Luku Dončića. Pored toga, šuška se da bi put Dalasa mogao i Goran Dragić koji je večeras trejdovan u San Antonio iz Toronto Raptorsa. 

Kako bi našli mesta za Porzingisa, Vizardsi su ranije danas trejdovali Motreza Herela u Šarlot u zamenu  za Iša Smita i Vernona Kerija. Pored Letonca, Vizardsi su od Dalasa dobili i pik druge runde. 

Informer

Porzingis je u Dalas došao pre tri godine posle velikog trejda sa Njujorkom. U prvoj sezoni je došao do plej-ofa, blistao u „balonu“ u Orlandu ali se u plej-of seriji protiv Klipersa povredio i morao na operaciju menisukusa. Po povratku sve se pretvorilo u košmar, a ove sezone je izgubio poverenje Džejsona Kida te je trejd bio jedino rešenje.