Autor: Informer.rs

21.02.2022.

06:57

Foto: USA Today

Sport

BRUJI AMERIKA, JOKIĆ RASPAMETIO LEBRONA! Srbin umalo do tripl-dabla na Ol star meču, šou Stefa Karija! (VIDEO/FOTO)

 

Briljitao je Stef Kari sa 50 poena i čak 16 pogođenih trojki. U poslednjoj deonici kada je on stao preuzeli su  Adetokunbo i Lebron i doneli trijumf svojoj ekipi.

Informer

 

Stef Kari je i poneo zvanje najkorisnijeg igrača (MVP).

Informer

Informer

 

Nikola Jokić nije ulazio u igru u poslednjoj deonici, Meč je zavrpio sa od 10 poena, devet skokova i osam asistencija. U pobedničkoj ekipi Dončić je upisao osam poena. Adetokunbo je imao 30, a meč viner Lebron 24 poena.

Danima će se pričati o Jokićevoj asisteniji za Lebrona. Sroski as je u svom stilu "tačdaunom" našao Lebrona na drugoj strani i omogućio mu da upiše lake poene.

Pogledajte!

Kari je inače postao igrač sa najviše trojki u jednoj četvrtini, šest, prestigao je Džejmsa Hardena (39) koji je dosad držao rekord po broju uspešnih šuteva za tri poena na Ol Star mečevima.

Informer

 

Rođen je Kari u državi Ohajo, u gradu Akron, u blizini Klivlenda, pa je ovaj meč bio poseban za njega. Najbolji šuter svih vremena je za svaki poen donira 1.000 dolara, 3.000 za svaku trojku i 10.000 ako postane MVP. Novac ide školskom distriktu Klivlenda, a na karjau su dobili 108.000 dolara.

Informer

 

Pored karija, grčki as Janis Adetokunpo je meč završio sa 30 poena, Lebron Džejms je imao 24, Darijus Gerlend sa 13, dok su po 10 poena postigli Džeret Alen, Nikola Jokić i Demar Derozan. Slovenac Luka Dončić je meč završio sa osam poena.

Informer

 

U timu Kevina Duranta, istakao se kamerunski centar Džoel Embid sa 36 poena, Devin Buker je ubacio 20, Lamelo Bol 18, Dežonte Mari 17, a Trej Jang 13 poena. 

Informer

 

U Lebronovom timu bili su: Janis Adetokunpo (Milvoki), Stef Kari (Golden Stejt), Demar Derozan (Čikago), Nikola Jokić (Denver), Luka Dončić (Dalas), Darijus Gerlend (Klivlend), Džimi Batler (Majami), Donovan Mičel (Juta), Fred VanVlit (Toronto), Džeret Alen (Klivlend).

Informer

 

U timu Kevina Duranta, koji nije igrao zbog povrede, bili su - Lamelo Bol (Šarlot), Džoel Embid (Filadelfija), Dža Morant (Memfis), Džejson Tejtum (Boston), Endru Vigins (Golden Stejt), Trej Jang (Atlanta), Devin Buker (Finiks), Karl Entoni Tauns (Minesota), Zek Lavin (Čikago), Dežonte Mari (San Antonio), Kris Midlton (Milvoki) i Rudi Gober (Juta).