Autor: Informer.rs

04.03.2022.

08:04

Foto: Tanjug/AP

Sport

BOGDAN VODI ATLANTU KA PLEJ-OFU! Hoksi nadigrali Čikago!

Očekivali su navijači Atlanta Hoksa da će franšiza iz Džordžije nakon velikog uspeha iz prošle sezone ove godine napraviti novi iskorak. Ipak, gomila povreda osujetila je planove Jastrebova, ali kako se regularni deo takmičenja bliži kraju četa Nejta MekMilana deluje sve bolje. 

Atlanta je sinoć pred svojim navijačima srušila lidera Istoka, ekipu Čikago Bulsa, a brilijantnu partiju odigrao je Tre Jang. Amerikanac je za nešto više od 37 minutu na parketu postigao 39 poena i podelio 13 asistencija. Bitnu ulogu u pobedi Jastrebova imao je i Bogdan Bogdanović sa 20 koševa i četiri uhvaćene lopte. 

Informer

Sa druge strane, Bulsi su imali nekoliko raspoloženih igrača. Demar Derozan nastavio je da teroriše protivničke odbrane, a jedan od glavnih MVP kandidata "flerotvao" je sa tripl-dablom budući da je meč završio sa 22 poena, sedam skokova i osam asistencija. Pratili su ga Zek Lavin sa 22, te Nikola Vučević sa 21 poenom i 11 uhvaćenih lopti. 

Hoksi su sada deveti na Istoku sa 30 pobeda i 32 poraza dok je Čikako nakon tri vezana poraza izgubio lidersko mesto i sada je treći sa 39 pobeda i "samo" 24 neuseha!

U derbiju sinoćnih mečeva Majami Hit savladao je Bruklin Netse sa 113:107 uprkos brutalnoj partiji Kevina Durenta! 

Podbacila je četa Erika Spolstre u plej-ofu prethodne sezone i kao da je slab rezultat potpuno restartovao Majami ove takmičarske godine. Tim sa Floride najbolji je u obe konferencije, a sinoć su u direktnom okršaju protiv glavnog favorita za prsten - Bruklin Netsa - odigrali još jednu brutalnu utakmicu. 

Informer

Uprkos tome što je Kevin Durent bio izuzetno raspoložen za igru, na kraju meča stigao i do 31 poena, granitna odbrana Majami Hita zaustavila je Netse na samo 104 poena. Sa druge strane, odbrana Brulina nije imala odgovor na Bema Adebaja koji je utakmicu završio sa 30 koševa i 11 skokova, dok je Tajler Hiro dodao 27!