Autor: Informer.rs

14.03.2022.

09:52

Foto:

Sport

DELIO SVLAČIONICU SA LEBRONOM PA POSTAO BESKUĆNIK! Delonte Vest dobio drugu šansu!

Delonte Vest, bivši igrač Klivlenda, zaradio je u karijeri 16 miliona dolara, ali je ostao bez ičega, bankrotirao i našao se na ulici.

Vest je proveo osam i po godina u NBA ligi. Igrao je za Boston, Klivlend Kavalirse, Dalas Maverikse i Sijetl Supersonikse. Poslednju sezonu je odigrao u Dalasu i otud veza sa vlasnikom kluba iz Teksasa. Tokom karijere u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu nekadašnji bek je prosečno imao 9,7 poena i 3,6 asistencija.

Američka i svetska javnost bile su u šoku kada su isplivali snimci kako na ulici prosi kako bi imao da se prehrani. Bio je u zapuštenom stanju, a delovalo je i da se dugo nije okupao.

Informer

Delonte Vest dobio drugu šansu u životu

Sada je odlučio da se oproba u "Big 3 ligi", koja okuplja mnoge bivše košarkaše, ali i atraktivne individualce koji nisu profesionalno igrali košarku.

Dame i gospodo, predstavljam vam Delontea Vesta. Dug, dug, dug put nas čeka, ali je napravio prve korake i podelio ih sa svima nama kao zahvalnost za vašu ljubav i podršku - rekao je novinarima Kjubak prethodne godine.

Među njima je i naš Dušan Domović Bulut.

Informer

 

Otkrilo se i da je Vest 2010. godine bio angažovan od strane Boston Seltiksa kako bi im pomogao da izađu na kraj sa Džejmsom, kog poznaje i te kako dobro.

Informer

ap photo

 

Ne samo da je igrao sa njim, nego se spekulisalo da je imao vezu sa njegovom majkom. To je otkrio i jedan komentator Kalvin Marfi.

- Svi su znali da je Delonte spavao sa Lebronovom majkom. Osim mene i, očigledno, Lebrona Džejmsa. Do tog trenutka -  rekao je Marfi.

Bilo je sve više priča da se čudno ponaša na ulici.

- Istrčao je na mene iza ćoška i baš me uplašio. Euforično je pričao kako je dobio na lutriji i trčao okolo naokolo. Nisam očekivao da je u ovakvom stanju, jer sam od malena bio navijač Kavalirsa, a on mi je bio jedan od omiljenih igrača - rekao je radnik iz jednog tržnog centra u Merilendu.

Utvrđeno je da Vest pati od bipolarnog poremećaja, koji ukoliko se ne tretira dovodi do naglih promena raspoloženja, a smenjuju se ekstremna aktivnost (manija) i depresija.