Autor: Informer.rs

26.03.2022.

08:01

Foto: USA Today

Sport

BOBI PONOVO DOMINIRAO - DALAS DOŽIVEO BRODOLOM! Atlanta bez BOGDANOVIĆA savladala "profesorove" Ratnike!

Nije javnost u Americi zadovoljna minutažom koju Džejson Kid daje Bobanu Marjanoviću u dresu Dalasa, a nakon večerašnjeg poraza Maveriksa na gostovanju Minesoti situacija će biti samo još gora. Srbin je na parketu proveo svega šest minuta, ali je za to vreme upisao pet poena i jedan skok uz samo jedan promašaj sa linije penala! 

Ponovo je Kid Marjanoviću dao minute kada je meč bio rešen što se obilo o glavu timu iz Teksasa budući da je Timbervulfse predvodio Karl Entoni Taunsa, a da mu Pauel nije mogao ništa ispod koša. Centar Minesote meč je završio sa 20 poena i devet skokova uz jednu upisanu asistenciju. 

Informer

Sa druge strane, Luka Dončić je ponovo bio najbolji u sastavu Dalasa, ali još jednom nije imao podršku saigrača. Slovenački internacionalac je flertovao sa "tripl-dablom" budući da je postigao 24 poena, uhvatio deset skokova i podleio osam asistencija. Ipak, nije Dončić mogao sam do pobede u Mineanapolisu.

Atlanta Hoksi slavili su protiv Golden Stejt Voriosa sa 121:110, ali u taboru Jastrebova nije bilo Bogdana Bogdanovića zbog povrede kolena. Sa druge strane, Nemanja Bjelica nije dobio minute na sinoćnoj utakmici. 

Najbolji akter susreta u Stejt Farm Areni bio je Klej Tompson koji je "zapalio" mrežice u Atlanti. Američki šuter postigao je 37 poena i uhvatio sedam skokova, ali to nije bilo dosta za trijumf budući da su svoje veče imali Tre Jang i Danilo Galinari. 

Informer

Plejmejker Hoksa bio je izuzetno raspoložen, upisao je 33 koša, ali je tome dodao i 15 asistencija. Najviše je profitirao Danilo Galinari koji je odigrao najbolji ovosezonski meč i završio ga sa 25 poena, uz pet skokova i tri asistencije. U stopu su ih pratili Uerter sa 20 i Klint Kapela sa 19 poena. 

U satavu Golden Stejta našao se i Nemanja Bjelica, ali srpski reprezentativac nije dobio šansu na utakmici. Voriorsi su ponovo bili lišeni pomoći Stefa Karija koji će najverovatnije propustiti i ostatak regularnog dela sezone, a njegov povratak očekuje se tek u doigravanju.