02.04.2022.

07:46

Foto: AP Photo/David Zalubowsk

Sport

MEČ ZA INFARKT! TOTALNA JOKIĆEVA DOMINACIJA NIJE BILA DOVOLJNA! Denver sve dalji od trećeg mesta!

Fenomenalna noć i maestralna pšartija Nikole Jokića. Na ovakve naslove smo navikli, ali nismo da Denver završi porazom. E baš tako je bilo sinoć.

Informer

"Džoker" je odigrao sjajnuj utakmicu, a Nagetski su poraženi od Minesote 136:130, i tako su izgubili šanse da se bore za 3. i 4. mesto na Zapadu u trci za što bolju poziciju u plej ofu.

Naš centar je utakmicu završio sa 38 poena, 18 skokova i 8 asistencija, međutim njegovi saigrači nisu bili baš toliko raspoloženi pa je to rezultiralo porazom. 

Minesota je vodila od samog starta, uglavnom sa jednocifrenom prednošću, a Denver je u trećoj četvrtini uspeo da stigne njihovu prednost, pa i da povede. Međutim, ključna deonica se desila posle izlaska Nikole Jokića iz igre (samo na nekoliko minuta), kada je Demarkus Kazins napravio par vezanih grešaka, i "Vukovi" su se odlepili na dvocifrenu prednost.

Nagetsi su uspeli do kraja da priđu par puta na minus tri, ali na kraju nije bilo dovoljno snage da se dobije utakmica koja je omogućavala da se možda napadne i treće mestona Zapadu, koje bi za Nagetse bilo najbolji način da se ove godine dođe malo dalje u plej ofu.

Pored našeg asa, u Denveru su se istakli Eron Gordon sa 24 i Monte Moris sa 23 poena, dok je kod Minesote dominirao Karl Enotni Tauns sa 32 ubačena poena.