Autor: Informer.rs

04.04.2022.

10:03

Foto: usatoday

Sport

"PROFESOR" BJELICA ODUŠEVIO AMERIKANCE: Važno je uskočiti sa klupe kada je potrebno ekipi!

Golden stejt Voriorsi pobedili su na gostovanju Sakramento Kingse (109:90). Jedan od najzaslužnijih za pobedu "Ratnika" bio je upravo bivši igrač Sakramenta, reprezentativac Srbije Nemanja Bjelica.

On je za pola sata na terenu imao dabl-dabl učinak sa 19 poena i 12 skokova, uz to dodao je i šest asistencija.

Informer

 

Nemanja je igra protiv bivše ekipe i bio izuzetno raspoložen.

- U ovoj hali sam proveo tri godine i uvek mi  je drago da se vratim ovde. Za plej-of moramo biti zdravi, moramo biti spremni i fizički i psihički za te napore. Ali znamo kako treba da igramo, sa momcima koji su trenutno u rosteru. Nažalost fali nam Stef Kari, ali vratio nam se Klej Tompson i Dejmond Grin tako da smo ponovo u igri. 

Endriju Vikins je predvodio ekipu protiv Kingsa.

- Andre je tu, i ostali momci sa klupe moraju da koriste svaku i najmanju priliku kako bi trener imao više opcija. I ja sam danas imao dosta otvorenih šuteva. Zabavno je igrati sa ovom grupom igrača.

Informer

 

Na kraju intervjua voditeljski trio ga je upitao zašto je toliko skroman, jer pominje samo saigrače, a ne stavlja svoj sjajan učinak u prvi plan. 

- Osećam se lepo na terenu, volim da igram u NBA, sa ovim momcima. Takva je igra, na terenu može da bude samo pet igrača, pa je veoma važno uskočiti sa klupe kada je potrebno ekipi. Važno je da pobeđujemo, koračamo napred, ka plej-ofu.

Sledeću utakmicu Golden Stejt igra u svojoj dvorani protiv Los Anđeles Lejkersa.