Autor: Informer.rs

08.04.2022.

06:45 >> 07:01

Foto: Tanjug

Sport

OVACIJE ZA JOKIĆA! Srbin ispisao ISTORIJU NBA! Ameri u transu! Ni Džordan, ni Lebron - NIKOLA! (VIDEO)

Srpski as je ponovo odigrao maestralno i za 35 minuta na parketu postigao 35 poena (16/24 iz igre), imao 16 skokova i šest asistencija. Pored toga zabeležio je čak četiri ukradene lopte i jednu blokadu

Duel sa Memfisom završio je tri minuta pre kraja i pri izlasku iz igre dobio je gromoglasne ovacije navijača, uz skandiranje MVP, MVP!

Ne samo da je u kontinuitetu punio koš Grizlisa, već je Jokić uprkos povredi bio raspoložen i za atraktivne poteze. Za dva poena srpski centar je šutirao 15/21, za tri 1/3 i sa linije slobodnih bacanja 2/2.

Efikasan u pobedničkom timu bio je i Eron Gordon koji je ubacio 22 poena, a među vodećim strelcima meča našli su se i Vil Barton i Neš Hiland sa po 16 poena. Tek peti bio je neko iz Memfisa, a to je Dezmond Bejn sa 14 poena.

-Ovo nam je bilo potrebno, bila je ovo najvažnija utakmica u sezoni. Nismo želeli da odlučujemo o sudbini u poslednjoj utakmici, posebno protiv Lejkersa. Drago mi je da smo dobili i na kraju je ispalo lako- rekao je Jokić neposredno po završetku susreta.

Informer

 

Sezonu iz snova krunisao je novim rekordom, pošto je postao prvi igrač u istoriji najjače lige sveta koji je u regularnom delu imao najmanje 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

- Ne bih mogao to da učinim bez svojih saigrača. Mnogo su mi pomogli, treneri takođe. To je timski rad, a tim uvek izbaci pojedinca u prvi plan. Oni su izbacili mene, želim da im zahvalim na tome i sada počinje plej-of.

Otkrio je kako izgleda biti prvi čovek koji je uspeo da napravi jedan takav podvig...

- Kul je, sviđa mi se. Nadam se da ću moći da uradim isto još nekoliko puta, ali sada samo uživam u trenutku- zaključio je Jokić.