Autor: Informer.rs

08.04.2022.

13:03

Foto: Tanjug/AP

Sport

IMAO JE RAZLOG ZA DUPLO SLAVLJE! Jokić OTKRIO šta mu je BILO VAŽNIJE od rekorda! Džoker SAOPŠTIO sjajnu VEST!

Najbolji igrač Denvera i prvi kandidat za osvajanje MVP titula je posle meča iskoristio priliku da se zahvali publici:

- Lep momenat. Mislim da je kul. Uvek su na mojoj strani, uvek nam donose energiju - kaže Jokić.

Informer

Tanjug/AP

 

Biće velika sramota za NBA, ako posle svega urađenog Jokić ne dobije nagradu. Međutim, i da se to desi, Džoker se preterano ne uzbuđuje zbog toga.

- Ima mnogo momaka koji odlično igraju, mnogo ekstra talentovanih igrača. Na meni je samo da ostanem na zemlji, da ne razmišljam o tome, već samo na koji način da pobedimo - kaže heroj pobede nad Memfisom, koji već poseduje MVP priznanje dobijeno prošle sezone.

Više puta od početka nove sezone, Jokić je činio čuda i postavljao rekorde.

- Jesam pobedio prošle sezone, ali ne znam da li li je ova bolja. Ako je dovoljno dobra za nagradu - super. Ali to ne možete to da kontrolišete. Ako je daju, daju je - skromno će kao i uvek Nikola.

Informer

 

Uprkos istorijskoj večeri za njega i NBA, Srbin priznaje da ima drugi motiv da večno pamti 7. april 2022. godine.

- Moj brat je dobio ćerku. Košarka je važna, ali postoje daleko važnije stvari u životu. Jedva čekam da izađu iz porodilišta i da ih vidim - sa velikim osmehom na licu je kazao ponosni stric Jokić.

A Felipe Ajhbenger, brazilski stručnjak za snagu, kondicioni trener Nagetsa koji je najzaslužniji za Jokićevu savršenu pripremljenost, jedva je čekao da se utakmica završi kako bi uzeo od njega traku za glavu koju je srpski centar prvi i verovatno poslednji put nosio, iako je Meloun dobacio da je iznenađujuće kako mu dobro stoji.

Informer

 

- Izgledao sam sjajno, ali neću da vam dozvolim da me dvaput vidite s trakom na glavi - našalio se Jokić i dodao:

- Felipe je odmah uzeo traku i rekao da će da je proda na Ibeju. Možemo da podelimo zaradu. Možda će da vredi mnogo.

Nije mogao da promakne medijima ni zanimljiv detalj iz svlačionice Nagetsa. Supružnici, pevačica Kijara i Rasel Vilson, vlasnik superboula sa Sihoksima, a odnedavno član Bronkosa, došli su da čestitaju Srbinu na velikom dostignuću. Džoker se zbunio kod pitanja da li i koliko zna o kojoj pevačici se radi.

- Osećam se loše. Ne pratim je, ne znam. Mislim, sreo sam ih, ali to nije moja muzika. Ne slušam američku muziku. Ako je budem slušao, kazaću vam. Rasela znam - nije skidao osmeh sa lica Nikola Jokić.

Informer

 

Očekuje se da u sledećim utakmicama trener Meloun da "voljno" srpskom centru, kako bi ga odmorio pred iskušenja u plej-ofu. To znači da će sigurno preskočiti poslednji meč ligaškog dela sa Lejkersima, koji se igra u ponedeljak.

- On nosi ovaj tim već 80 utakmica i ne mogu tek tako da ga "izbacim". Kada sam ga izveo u poslednjoj deonici on me je pogledao u stilu "Već?“ - otkrio je Meloun.