Autor: Informer.rs

18.04.2022.

07:08

Foto: Tanjug/AP

Sport

OVO SMO ČEKALI, SVE JE OTKRIVENO! Jokiću, doktore! Oglasila se NBA liga i potvrdila!

Među trojicom finalista u trci za naslov najkorisnijeg igrača lige je aktuelni MVP - Nikola Jokić! Srpski centar opet je favoriz za dobijanje ovog laskavog priznanja, koje je majstorskim partijama već zaslužio u sezoni 2020/21.

Pored Jokića, dvojica preostalih finalista su Janis Adetokunbo i Džoel Embid, pa se može reći da je ovaj trio bio sasvim očekivano u završnici borbe za MVP nagradu.

Nikola Jokić  je prvi favorit za MVP nagradu

Jokić je i ove sezone pružao briljantne partije i prema mnogim stručnjacima u NBA je favorit da po drugi put bude proglašen za najkorisnijeg igrača najjače lige sveta.  

Ovom objavom NBA lige je potvrđeno da će i četvrtu godinu zaredom MVP otići u ruke neameričkog igrača. Adetokunbo je već dva puta osvajao priznanje, u sezonama 2018/19 i 2019/20, a kako je treći član ovog finala Kamerunac Embid, to je dovelo do ove zanimljive situacije.

Jokić je ove sezone postao prvi košarkaš u istoriji NBA lige koji je uspeo da u jednoj regularnoj sezoni zabeleži 2.000 poena, 1.000 skokova i 500 asistencija.

Za nagradu u konkurenciji najboljih odbrambenih igrača lige botiće se Mikal Bridžis iz Finiksa, Markus Smart iz Bostona i Rudi Gober iz Jute. Kad je u pitanju izbor najboljeg trenera u igri su preostali Tejlor Dženkins iz Memfisa, Monti Vilijams iz Finiksa i Erik Spolstra iz Majamija. U konkurenciji za igrača koji je najviše napredovao su Dža Morent iz Memfisa, Darius Garland iz Klivlenda i Dežunte Marej iz San Antonija.

Za "rukija" godine konkurišu Kejd Kaningem iz Detroita, Skoti Barns iz Toronta i Evan Mobli iz Klivlenda.

Konačno, priznanje za "najboljeg šestog igrača" lige pripašće nekom od trojke Kevin Lav (Klivlend), Tajler Hiro (Majami) i Kem Džonson (Finiks).