Autor: Informer.rs

19.04.2022.

06:45

Foto: Tanjug/AP

Sport

HAOS U AMERICI! JOKIĆA TUKLI, ON POBESNEO NA SUDIJU, PA IZBAČEN! Voriorsi pregazili Denver, vode 2:0! (VIDEO)

Srpski košrkaš Nikola Jokić i ovoga puta bio najbolji u svom timu, ali je napustio teren pre kraja utakmice  zbog tehničke greške.

Jokić izbačen sa terena

Naš as utakmicu je završio sa 26 poena,11 skokova i 4 asistencije nije adekvatno ispraćen od strane njegovih saigrača, pa je ubedljiv poraz bio neminovan.  Jedini koji ga je bar malo pratio je Vil Barto sa 12 poena i 10 skokova.

Na drugoj strani je proradio i Stef Kari sa 34 poena, DŽordan Pul je dodao 29, a Klej Tomspon 21. Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica bio je dvocifren sa 10 poena.

Sledeći meč je na programu u Koloradu u noći između četvrtka i petka, kada čini se Denver ima poslednju šansu da se vrati u seriju.

Informer

Nikola Jokić opet poražen od Voriorsa

U finišu meča Nikola Jokić fauliran je pod košem, ali sudija ništa nije svirao. Srbin je potom besno reagovao i razdrao se na sudiju koji mu je momentalno pokazao drugu tehničku grešku i udaljio ga sa terena.

Nagetsi su odlično ušli u meč, Jokić je za sedam minuta igre imao 10 ubačenih poena, a Denver je vodio 24:15.  Sa druge strane, Golden Stejt na početku nije služio šut, ali uzvratili su u finišu četvrtine, napravili seriju 8:0, a potom stigli do egala 29:29 na startu druge deonice. 

Usledila je nova serija Denvera, iako je Jokić bio na klupi za prednost Nagetsa 43:33. Ali, Voriorsi su istom merom uzvratili sa 13:0, Kari je nastavio da zatrpava koš za delirijum u San Francusku i preokret Golden Stejta - 57:51.

Vratio se Nikola u igru u trećoj deonici, usledila je bolja igra Denvera. Međutim, horor je usledio u finišu treće i u poslednjoj deonici. Samo je Jokić pogađao u ekipi Denvera, s druge strane briljirali su Kari, Grin, Klej...Denver je bio u totalnom rasulu što je domaćin kažnjavao, Voriorsi su poveli 106:87 i bilo je jasno da će se teško Denver vratiti u utakmicu. 

Nikola nije mogao sam

Nikola Jokić fauliran je u finišu meča pod košem, ali sudija ništa nije svirao. Srbin je potom besno reagovao i razdrao se na sudiju koji mu je momentalno pokazao drugu tehničku grešku i udaljio ga sa terena.

Dalas je nadigrao Jutu sa 110:104 i izjednačio na 1:1 u plej-of seriji iako u timu nije bilo Luke Dončića.

Najefikasniji igrač Maveriksa bio je Džejlen Branson koji je, u izostanku Slovenca, postigo rekord karijere i ubacio 41 poen uz 8 skokova i 5 asistencija, a pratili su ga Kleber sa 25 i Dinvidi sa 17. Sa druge strane, Donovan Mičel je ubacio 34 poena, a uz njega su bili najefikasniji Bojan Bogdanović sa 25 i Klarkson koji jepostigo 21 poen.

Filadelfija je i u drugom meču ubedljivo nadigrala Toronto sa 112:97 i povela sa 2:0.

NBA LIGA, PLEJ-OF

Filadelfija - Toronto 112:97
Dalas - Juta 110:104
Golden stejt - Denver 126:106