Autor: Informer.rs

22.04.2022.

08:05

Foto: Tanjug/AP

Sport

BRANSONOV ŠOU U SOLT LEJKU! Dalas VODI protiv Jute! Morant RAZBIO Minesotu!

Strahovali su u Teksasu da Dalas Maveriksi neće moći mnogo protiv Juta Džezera bez Luke Dončića. Ipak, četa Džejsona Kida nakon tri meča ima pobedu više u odnosu na prošlogodišnjeg finalistu konferencije i otvoren put ka plasmanu u polufinale Zapada - 118:126! 

Luka Dončić ponovo nije bio u sastavu Dalasa i pravo je pitanje kada će se vratiti. Mnogi su mislili da je sezona za Slovenca završena, ali se njegovi saigrači trude da ostanu u plej-ofu što duže kako bi Dončić ponovo izašao na parket. 

Informer

U noći za nama ponovo je glavna uzdanica Mevsa bio Džejlen Branson sa 31 ubačenim poenom i pride pet asistencija, a odličnu rolu imao je Spenser Dinvidi koji je ubacio 20 koševa. Sa druge strane, Donovan Mičen je brojao do 32, a sjajno šutersko veče imao je Bogdan Bogdanović koji je ubacio četiri trojke za konačnih 24 poena. 

Mevsi su rivale slomili već u prvom poluvremenu, ali se Juta u trećoj deonici vratila u meč. Ipak, Branson nije dozvolio Džezerima da u Solt Lejk Sitiju stignu do pobede, te sada Dalas vodi sa 2:1 u seriji. 

U poslednjoj utakmici igranoj u noći između četvrtka i petka Memfis Grizlisi savladali su Minesota Timbervulfse sa 104:95, a za sve je kriv furiozan kraj treće i čitava četvrta deonica. 

Informer

Grizlisi su bili u ozbiljnom zaostatku sredinom treće deonice kada su se Bejn i družina raspucali i do kraja utakmice napravili seriju 50:13 koja je bila dovoljna za pobedu u Minesoti. Pomenuti Bejn je predvodio Memfis sa 26 poena, Klark je dodao 20, dok je DŽa Morant stigao do tripl-dabla sa 16 poena, deset skokova i isto toliko asistencija.