Autor: Informer.rs

25.04.2022.

08:40

Foto: AP/Photo

Sport

AMERIKANCI OSTALI U ŠOKU! Jokić ima taktiku za "treš tok", otkrio i kako je pročitao poslednji napad!

U prvom trijumfu Nagetsa u plej-of seriji od 126:121, Jokić je postigao 37 poena uz osam skokova i šest asistencija.

Jokić je pomogao saigračima i sa klupe. Kod poslednjeg napada Golden Stejta savetovao svojim igračima šta da urade i pročitao je da će Voriorsi pokušati lob pasom da pronađu put do koša.

Jokić je to osujetio, a na konferenciji za novinare otkrio je i srpskom novinaru kako je znao da će Golden Stejt da odigra baš to.

- Sjajna utakmica za nas, prva pobeda u plej-ofu, pokazali smo sebi da možemo da pobedimo. Idemo rasterećenije u San Francisko, nadamo se novoj interesantnoj utakmici. Što se tiče zadnje akcije, gledali smo film i ja sam se setio u momentu, pojavio mi se samo da su imali tu postavku. Samo sam pokazao, ne znam ni kome, i desilo se da su uradili to što sam zapamtio u mojoj glavi. Možda je bilo i sreće u tom momentu - rekao je Jokić.

Informer

Nikola Jokić je dobio prst u oko


Američki novinari su ga potom pitali o treš toku, gde je prednjačio Drejmond Grin, koji je pokušavao na taj način da ga poremeti. Jokić ima posebnu taktiku kada je "prljava" igra u pitanju.

- Ne volim to. Samo želim da pobedim meč, ne pričam ni sa kim na terenu, nema "treš toka" kod mene, tako da to nisam primetio. Mislim da i oni shvataju da ja to radim, pa ne rade to. Možda i rade, ali ih ja ne slušam, da budem iskren - rekao je Jokić i nasmejao novinare.

Otkrio je šta mu je rekao saigrača Demarkusa Kazinsa kada je svojevremeno igrao protiv Jokića.

- Kazins mi je za to rekao "Pokušao sam, ali nisi odgovarao", ne znam da li je tada igrao u Sakramentu, Golden Stejtu ili Klipersima.

Bonus video