Autor: Informer.rs

28.04.2022.

06:53

Foto: Tanjug

Sport

KRAJ! Monstruozni JOKIĆ ispisao istoriju, ali nije bio dovoljan Denveru! Voriorsi u POLUFINALU!

Srpski as Nikola Jokić je blistao pod obručima i za 32 minuta na parketu postigao 30 poena (11/17 iz igre, 0/2 trojke, 6/8 penali), uz 19 skokova i osam asistencija. Denver je poražen u petom susretu 102:98 uprkos fantastičnoj partiji Nikole Jokića.

Informer

 

Igrana je veoma snažna odbrana na zvezdi Denvera, izgubio je šest lopti, ali je imao jednu ukradenu i dve rampe. Nagetsi su na teren izašli znajući da moraju da pobede jer im u suprotnom sledi eliminacija, a "Čejs centar" u Kaliforniji je bio popunjen do poslednjeg mesta. Prvu četvrtinu obeležio je Jokić, ali po broju nego skokova.

Sjajni centar imao je čak 10 uhvaćenih lopti u prvih 12 minuta i time je još jednom ispisao nove stranice istorije.

Nijednom igraču Denvera u ovom veku to nije pošlo za rukom u nekoj utakmici plej-ofa! Voriorsi su imali pet poena prednosti nakon prve deonice,a do kraja poluvremena ekipa Majka Melouna se vratila i izjednačila (48:48), da bi u trećoj stigla i do fine prednosti.

Ipak, trojkom Demarkusa Kazinsa Denver je zatvorio treću četvrtinu sa +8, a Jokić je već tada imao pet ličnih grešaka. MVP je morao da presedi na klupi veći deo odlučujućeg perioda i domaćin je to oberučki prihvatio. Nagetsi su postigli samo šest poena u prvih osam minuta, a onda je Jokić nanizao sedam poena u samom finišu i uveo utakmicu u neizvesnu završnicu. Ipak, Stef Kari i Geri Pejton  nizu dozvolili rivalima da ih ugroze i Voriorsi su četvrtim trijumfom došli do plasmana u polufinale Zapadne konferencije! Voriorse je do trijumfa je vodio Kari (30 poena i po pet skokova i asistencija), po 15 su dodali Pejton i Klej Tompson, dok su dvocifreni bili još Endru Vigins sa 12, odnosno Drejmond Grin sa 11 poena. Sada čekaju pobednika duela Memfisa i Minesote, u kojem Grizlisi vode 3-2 u seriji.

Milvoki je savladao Bulse 116:100. Baksi će u polufinalu istočne konferencije igrati protov Boston Seltiksa koji su sa 4-0 u seriji pobedili Bruklin Netse i tako jedini ostvarili pobedu sa nulom u ovom plej-ofu.