Autor: Informer.rs

04.05.2022.

07:22

Foto: NBA

Sport

NEVEROVATNI DŽA SA 47 POENA RAZNEO VORIRORSE! Boston izjednačio protiv Milvokija, Pejtonu polomljen lakat! (VIDEO)

Memfis je bio bolji od Voriorsa posle drame, slavio je 106:101, a na Istoku Boston je uspeo da dođe do izjednačenja protiv Milvokija – 109:86.

Na krilima sjajnog Moranta, koji je postigao čak 47 poena domaći tim se bolje snašao u uzbudljivoj završnici u kojoj je njihov najbolji igrač postigao 15 poena, dakle više nego ceo tim Golden Stejta!

Morant je imao po osam skokova i asistencija i tri ukradene lopte. Vilijams je upisao 14 poena, dva više od Džeksona. Najbolji kod Voriorsa je bio Stef Kari koji je duel završio sa 27 poena, devet uhvaćenih lopti i osam uspešnih dodavanja. Morant je postao tek treći košarkaš koji je odigrao više utakmica plej-ofa na kojima je ubacio 45 + poena do 23 godine.

Treba istaći da je Dilon Bruks gurnuo Gerija Pejtona Drugog u skoku, a ovaj je nažalost polomlio lakat!

Srpski reprezentativac Nemanja Bjelica nije bio na parketu. Serija se sada seli u Kaliforniju gde će biti odigrane sledeće dve utakmice. U polufinalu Istočne konferencije Boston je izjednačio protiv Milvokija i to na ubedljiv način. Seltiksi su zatvorili sve prilaze košu i već do poluvremena imali +20, posle čega nije bilo nedoumica oko pobednika.

Braun, Tejtum i Vilijams su zbirno ubacili 80 poena, dok je kod Baksa jedini na nivou bio Janis Adetokumbo sa 27 poena, devet skokova i sedam asistencija.

U naredna dva meča domaćin će biti Milvoki.